Yeni Malatyaspor Haberleri

Yeni Malatyaspor, veya sponsorluk anlaşması gereği Evkur Yeni Malatyaspor, Malatya merkezli bir spor kulübüdür. Takım, şu anda Süper Lig'de mücadele etmektedir. Renkleri sarı-siyah olup, birçok spor branşında faaliyet göstermektedir. Maçlarını Yeni Malatya Stadyumu'nda oynamaktadır.

TARİHÇE
Malatyaspor kurulduktan sonra 1966-67 Sezonunda ikinci ligde mücadeleye başladı. Kurucu başkanı Avni GEBEŞ'ti.Yapılan ilk genel kurulda belediye başkanı Turgut TEMELLİ kulüp başkanı olmuş, takımın başına da teknik direktör olarak Uğur ERSOY getirilmişti.O günlerde efsanevi Beden Terbiyesi Müdürü Osman ÇAĞLI (Mıh Osman) ile teknik direktör İstanbul’a gidip Panayot, Burhan, Necmi, ve Oğuz’u Malatyaspora getirmişlerdi. İşte bu ilk transferler Malatyaspor taraftarlarının kemikleşmesine vesile olmuştu.

Malatyasporun ilk maçına dair anekdot:

Malatyaspor ilk maçını 42 yıl önce Balıkesirsporla oynamıştı.Tanıdığım pek çok arkadaş, o gün maça gelmişti. Kapalı türbin 5, açık türbin 3 liraydı. O günlerde üç lira biz gençler için büyük bir paraydı. Maç günü hiç beklemediğimiz kadar çok seyirci gelmişti. Bu coşkulu kalabalık bizleri ziyadesiyle mutlu ediyordu. Kimi taraftarların daha maç başlamadan sesleri kısılmaya başlamıştı. Hiç durmaksızın tezahürat yapılıyor adeta insanlar kendi kendilerini parçalıyordu. Malatya ve Malatyalı ilk kez böyle büyük bir olay yaşıyordu. Bir kaç yıl önce Malatya da oynanan Adafıspor Beşiktaş ve Malatya Karması Beşiktaş özel karşılaşmasında dahi böyle bir heyecan yaşanmamıştı. Ama 90 dakikanın sonunda herkes büyük bir üzüntü ve çöküntü içindeydi. Taraftarın çok güvendiği takımı maalesef 3-1 mağlup olmuştu. Hem de kendi sahasında.Tek golümüzü de Panayot atmıştı. Maçın bitmesine bir kaç dakika kala Arkadaşım Faik (Kaynım) ile beraber stadyumdan dışarı çıktık. Dışarıda Balıkesirsporu Malatya ya getiren otobüs şoförü olduğunu söyleyen şahıs,Stadın karşısındaki kanalın demir korkuluklarının üstünde oturmuş (Şimdiki Kanal Boyu Yunus Emre Caddesi) akan suyu hayranlıkla izliyordu. Maçın neticesini sordu 3-1 yenildiğimizi söyledim. Bize ne kadar şanslı insanlarsınız. Ben hiç bu kadar güzel bir şehir görmedim. Şurada oturdum zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadım dedi. Birkaç dakikalık sohbetten sonra kalkıp stada doğru gitti. Bu sözler beni bir parça rahatlatmıştı.

Bilahare Malatya Sivas maçından sonra bir kaç kendini bilmez hayta, maçın hakemlerini yolda çevirip dövmüşler. Federasyon dört ay sahamızı kapatma cezası verdi. Bu vesileyle bizler uzunca bir süre Malatyasporun maçlarını izleyemedik. Bu olaydan sonra Malatyaspor bir daha kendini asla toparlayamadı ve amatör kümeye düştü. Şansımıza o yıl 3.lig kurulmuştu da amatör kümeden kurtulmuş olduk. Malatyaspor birçok kaliteli sporcuya sahipti ama şansızlığını asla yenememişti. İşte o yıl Malatya'dan tam beş futbolcu Ömer, Selâmi, Zeki, Panayot ve Erdem, Genç Milli Takıma çağrılmıştı.

Malatyasporda forma ve renk değişikliği:

Malatyaspor 1966’da, amatör küme takımlarından Adalıspor, Hürriyetgençlik, Coşkunspor kulüplerinin Akınspor kulübüne katılmalarıyla kurulur. Akınspor kulübü, yapılan genel kurulla sadece ismini değiştirerek Malatyaspor olur. Kulübün sarı-kırmızı olan forma rengi aynen korunur. Ancak kulüp 15 yıl sarı-siyah formayla müsabakalara çıkar. 1980-1981 sezonunda sarı-siyah forma değiştirilir ve yeniden sarı-kırmızıya dönülür.


Yeni Malatya Spor

Yeni Malatyaspor, 1986 yılında Malatya Belediyespor olarak kurulmuş Malatya merkezli spor kulübüdür. Kulübün başkanı Ertan Mumcu'dur. Renkleri sarı-siyah olup, birçok spor branşında faaliyet göstermektedir. Malatya Belediyespor amatör kümeden 2 sezon içinde 2. lige çıkarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Futbolcuların büyük çoğunluğu Malatyalıdır. Malatya Belediyespor, geçen sezon 3. Lig 1. Grup'ta averajla 2. olmuş ve 2. Lig 5. Grup'ta oynamaya hak kazanmıştır. Aynı sezon Malatya Belediyespor küme düşerek TFF 3. Lig'e düşmüştür. 2009-2010 sezonunda tekrar ikinci lige çıkan Malatya Belediyespor ismini Yeni Malatyaspor olarak değiştirmiştir. Son olarak 12 Mayıs 2012 tarihli kongre ile adı Yeni Malatyaspor'danMalatyaspor Futbol Kulübü'ne dönüştürülmüş, renkleri sarı-kırmızı kabul edilmiştir ama UEFA kriterleri nedeniyle isim değişikliği TFF tarafından onaylanmadı. Yeni Malatyaspor ismiyle devam etmesine karar verildi.