Soner Yalçın Haberleri

Hüseyin Soner Yalçın, 1 Ocak 1966 tarihinde Çorum'da doğmuştur. Annesinin adı Cemile Yalçın ve babasının adı Mehmet Ali Yalçın'dır. Anne tarafı Tercanlı, baba tarafı ise Horasanlıdır. Annesi ev hanımı, babası ise gıda ticareti ile uğraşan bir tüccardır.Sağlık meslek lisesini bitirdi. Üniversite eğitimine Hacettepe Sağlık İdaresi Yüksek okulunda tamamladı. Daha sonra idari bilimler konusunda yüksek tahsile karar verdi. 1987 yılında "2000'e doğru" adlı dergide çalışmaya başladı. Uzun süre Ankara bürosunda muhabirlik yaptı.


Burada Serhan Bolluk, Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek'le birlikte çalıştı. 6 Mayıs 1990'da Ankara İstihbarat Şefliğine getirildi.
1996 yılında Show TV Ankara bürosunda çalışmaya başlayarak televizyona geçmiş oldu. 1996 yılında Star TV'ye geçerek haber müdürü oldu.


CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'le birlikte "5N1K" adlı programı hazırladı. CNN Türk'te yayınlanan "Oradaydım" adlı politik belgeselin hazırladı. Kurtlar Vadisi adlı dizinin ilk iki yılında, konsept danışmanlığını üstlendi. 4 Şubat 2007 tarihinden Mart 2012 tarihine kadar Hürriyet gazetesinde, pazar günleri "Not Defteri" adlı köşe yazılarını yazdı.
Yabancı gazetelerde makaleleri yayınlanan, çeşitli yerli yabancı belgesellere katkıda bulunan Soner Yalçın "Binbaşı Ersever'in İtirafları", "Hangi Erbakan", "Behçet Cantürk", Doğan Yurdakul ile "Reis" ve "Bay Pipo", "Teşkilatın İki Silahşörü" ve Mehmet Ali Birand ile birlikte kaleme aldığı "The Özal" ve Türk siyasetine damgasını vurmuş Evliyazade ailesinin gerçek yaşam öyküsünü anlattığı "Efendi" gibi çok satan kitaplara imza atmıştır.


Odatv davası kapsamında 14 Şubat 2011 tarihinde tutuklanan Yalçın, yaklaşık 22 ay sonra, 27 Aralık 2012'de tahliye oldu. Halen Sözcü gazetesi ve Odatv internet sitesinde yazılarına devam etmektedir.

Kitapları :

- Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı
- Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı
- Hangi Erbakan
- The Özal Bir Davanın Öyküsü
- Teşkilat'ın İki Silahşoru
- Reis Gladio'nun Türk Tetikçisi
- Binbaşı Ersever'in İtirafları
- Bay Pipo
- Behçet Cantürk'ün Anıları
- Siz Kimi Kandırıyorsunuz!
- Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor
- Samizdat
- Erbakan: Eziyet Edilerek Yalnızlığa Yükseltilen İnatçı Bir Siyasal Liderin Portresi