Simone Biles Haberleri

14 Mart 1997 tarihinde Columbus, Ohio’da dünyaya gelen Simone Biles, Amerika’nın en iyi sanatsal jimnastikçilerinden biri olarak göze çarpar. Büyük babası tarafından yetiştirilen Biles ileri de oldukça tanınan isimlerden birisi olacaktır. Babası ailesini daha önceden terk eden Biles oldukça yalnız kaldı. Annesi ise diğer yandan madde bağımlılığı ile mücadele ederken Biles’e büyük babası bakmak zorunda kalıyordu. Simone henüz 5 yaşında iken büyükanne ve büyükbabaları onu ve kız kardeşini de yanına alarak talnız kalmalarına izin vermedi. Simone, jimnastik kariyerin boyunca her zaman onu destekleyen kişi olduğundan büyükannesine daima “anne” diyerek seslenirdi.

İlkokulu bitirdikten sonra, tüm orta öğretim eğitimini evde eğitim görerek geçiren Biles böylece yarışmalar için kendisine daha fazla zaman ayırarak 2015 yılında mezun oldu. Kariyerine 1 Temmuz’da Houston’daki 2011 American Classic’de start veren Biles, ilk önce tonoz ve balans kirişi, dördüncü kat egzersizleri ve sekizinci eşit olmayan çubuklar üzerine üçüncüsü yerleştirildi. O zamandan beri pek çok şampiyona da yer alan Biles, üç kez dünya şampiyonu, üç kez taban dünya şampiyonu ve dört kez Birleşik Devletler’de ulusal şampiyon olarak zaferlerini yaşadı.

Simone Biles’in Hayatı

Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında, tonoz, takım, taban egzersizi ve bireysel dört altın madalya ve denge demetinde bronz madalya elde etti. Kariyeri boyunca, 19 yılı aşkın Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası madalyasını 1996’dan beri rekoru kıran Shannon Miller’ın rekorunu aşarak elde etmesi en büyük zaferlerinden biri olarak göze çarptı.

Rio’da 4 altın 1 bronz madalya kazanan Biles’ın jimnastiğe başlama yaşı ise 6 olarak dikkat çekti. İlk olarak bir okul gezisinde jimnastik salonuna giren Biles, oradaki sporculardan oldukça etkilendi. Diğer jimnastikçilerin aksine Biles, küçük yaşlarda çok sıkı beslenme programlarına uymayarak tüm dikkatleri üzerinde topladı. Dinlenmesi gereken zamanlarda arkadaşlarıyla gezip tozan Biles, ilk başlarda diğer antrenörlerin tuhafına gitti ancak onlarda zamanla bu duruma alıştılar. Daha öncesinde elit bir atletle çalışmayan Boorman bu yaşananlara fazla müdahale de bulunmadı.

Biles, jimnastik kariyerine daha çok uyacağı için evden eğitimle 2015 yılında liseden mezun oldu. 1997 doğumlu olan Biles, Rio’ya çalışmak için de eğitimine arar vererek UCLA’ye kaydolması beklenirken üst üste üçüncü Dünya şampiyonluğunun ardından profesyonel olmayı tercih etti. Biles, jimnastik kariyeri sonrası bir gün “gerçek bir iş” bulmak zorunda kalacağını düşünse de yıldız statüsü sonrası gelen anlaşmalara yıllık gelirini 2 milyon doların üzerine kadar çıkarmayı başardı. Biles kendi adını ve imzasını taşıyan daha çok jimnastik üzerine yoğunlaşan spor malzemelerinden de önemli bir gelir elde etmek için ticarete de atıldı. Günde 5 saatten fazla antrenman yapan Biles yalnızca pazar günlerini tatil yaparak geçiriyor.