Semih Kaplanoğlu Haberleri

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında düzenlendiği 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nin ödül töreni geçtiğimiz Cumartesi akşamı gerçekleştirildi ve aynı zamanda büyük bir kabalığa sahne oldu. Ödül törenin sunuculuğunu yapan Meltem Cumbul ve ödül alan Semih Kaplanoğlu arasında gelişen olay, büyük yankı uyandırdı. Peki, ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Semih Kaplanoğlu kimdir?


4 Nisan 1963 tarihinde İzmir doğumlu olan Semih Kaplanoğlu; Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü 1984 yılı mezunudur.

İlk işler

TRT kameramanı bir tanıdığından temin ettiği parça filmlerle gerçekleştirdiği mezuniyet tezi MOBAPP’ı (Meşru Olmayan Bir Aşkın Parçalanmış Portreleri) ile mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra birçok işe imza atan Kaplanoğlu; kameraman asistanlığı, metin yazarlığı, senaryo çalışmaları vs. yaptı.

1986 yılında Süha Arın‘ın yönettiği ödüllü “Eski Evler- Eski Ustalar” ve Mimar Sinan belgesellerinde Kamera Asistanı olarak çalıştı.

İlk film: Herkes Kendi Evine

1994 yılında yayınlanmaya başlayan Şehnaz Tango adlı TV dizisinin 52 bölümünün senaryo ekibinde yazdı ve yönetmenliğini yaptı.

1996-2000 yılları arasında Radikal Gazetesi’nde kısa öykülerden oluşan “Karşılaşmalar” adlı köşe yazarlığı yaptı. “Karşılaşmalar” adlı köşeden seçtiği yazıların bir kısmını daha sonra aynı adla kitaplaştırdı.