Selman Öğüt Haberleri

SELMAN ÖĞÜT KİMDİR?

İstanbul Kültür Üniversitesi mezunudur. 1984 yılında Mekke’de dünyaya gelmiştir. 2005 ve 2006 yılları arası Erasmus Programı bursiyeri olarak Almanya’nın Trier Üniversitesi’ne gitmiş, 2009 yılında yine Almanya’da Bonn Üniversitesi’nin yaz okulu programına tam burslu olarak kabul görmüştür.

Kültür Ünv. ardından Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü Hukuk Bölümünde yüksek lisans yapmış daha sonra Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Bölümünde doktorasını tamamlamıştır. 2010 senesinde Doktora çalışmaları için Marmara Üniversitesi bursu ile London School of Economics’e gitmiştir.

Selman Öğüt 2009 yılından itibaren 2014 senesine kadar Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

2013 yılı içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Anasaya Uzlaşma Komisyonu’nda uzman olarak görev yaptı.
2014 yılının Temmuz ayından itibaren İstanbul Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. BM Güvenlik Konseyi’nin Yeniden Yapılandırılması ve Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu’ adlı kitapların yazarı’dır, Uluslararası Hukukun Farklı konuları ile ilgili yayınlanmış muhtelif makaleleri bulunmaktadır.

Marmara Üniversitesinin ardından Medipol Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda 2015 yılından beri TÜGVA Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı Koordinatörlüğü’nü sürdürmektedir.

Kesin olmamakla birlikte kaynaklardan edinilen bilgiye göre aslen Tokat’lıdır.

Selman Öğüt kitapları;
BM Güvenlik Konseyi’nin Yeniden Yapılandırılması.
Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu.
BM Uluslararası Hukuk Komisyonunun 2011 Yılında Yayınladığı Taslak Maddeler Çerçevesinde Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu.
21. Yüzyılda Uluslararası Hukuk Çerçevesinde BM Güvenlik Konseyi’nin Yeniden Yapılandırılması.