Ped Haberleri

Yediğimiz gıdadan giydiğimiz kıyafete kadar kullandığımız ürünler konusunda hassasız. İçeriklerinde ne var ne yok dikkatle inceliyoruz. Ya cildimize birebir değdirdiğimiz hijyenik pedler? Hijyenik pedlerin nasıl seçilmesi gerektiğini biliyor musunuz? Öncelikle, hijyenik pedinizin içeriğini iyice inceleyebilirsiniz. Bu konuda en önemli referans kendi jinekoloğunuzdur. Ya da Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) gibi önemli jinekoloji derneklerinin neleri önerdiğini de dikkate almanızı tavsiye ederiz. 

Alerjik reaksiyona sebep olabilir mi?

AFI Report'a göre birçok kadın regl döneminde kaşıntı, alerji, tahriş, akıntı problemleri ile karşı karşıya kaldığını söylüyor. Sosyal hayatı olumsuz etkileyen bu durum hayli can sıkıcı. Hatta çoğu kişi bu can sıkıcı durumu pamukçuk rahatsızlığı ile karıştırıyor. Ama bu durum çoğunlukla ped kaynaklı Kadınlara Özgü Alerjik İritasyon olarak adlandırılıyor. Kadınlara Özgü Alerjik İritasyon'un en belirgin semptomları arasında şunlar var; kaşıntı (%79), ağrı (%55), akıntı (%89). Bu durumun önüne geçmek için kullandığınız ya da kullanmak istediğiniz pedinizin içeriğini araştırabilirsiniz. Alerjik reaksiyon oluşturabilecek plastik, parfüm ve klor gibi maddelere seçimlerinizde dikkat edebilirsiniz. Bu konuda jinekoloğunuz size, neye alerjiniz olduğunu söyleyebilir ve öneride bulunabilir.

Bir kadının hayatı boyunca en çok kullandığı ürünlerin başında hijyenik ürünler gelir.Kadınlar ömrü boyunca ortalama 11.000 ped kullanıyor. Bu oldukça önemli bir sayı. Tercih ettiğiniz pedler ile ilgili dikkate değer bir başka nokta da sahip oldukları ödüller ve sertifikalarıdır. Bağımsız kuruluşlar bu konuda oldukça ciddi araştırmalar yapıyorlar. Kullandığınız pedin organik, ekolojik, vegan sertifikaları ve hatta etik ödüllerinin olup olmadığını araştırabilirsiniz.