New Orleans Pelicans Haberleri

Katrina Kasırgası yüzünden kullanılamaz hale gelen New Orleans arenası tamir edilene kadar, geçici olarak Oklahoma'ya taşınmıştır.2007-2008 sezonunda evi New Orleans'a geri dönmüştür.

2005 NBA Draft'ında Chris Paul Hornets tarafından 4. sıradan seçmiştir.Bu oyuncu 2005-2006 yılın çaylağı ödülünü almıştır.Ayrıca Pete Maravich'in forması bu takımda oynamamış olmasına rağmen bu takım tarafından emekli edilmiştir.

24 Ocak 2013 tarihinde takımın adının Pelicans olarak güncelleneceği duyurulmuştur.

NBA Başkanı David Stern, New Orleans Hornets’ı NBA’in satın aldığını açıklamıştır.Ekonomik sorunlar yaşayan New Orleans Hornets’ın yeni sahibi NBA olmuştur. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan NBA Başkanı David Stern, takım sahipleri George Shinn ve Gary Chouest’in New Orleans kentindeki ekonomik durumların belirsizliği nedeniyle yola devam etmeme kararı verdiklerini belirtmiştir. New Orleans takımının ekonomik açıdan sağlam bir şekilde desteklenmesi için NBA’in kulübü satın aldığını vurgulamıştır.

Hornets'ın New Orleans'tan taşınabileceğini söyleyen Stern, "Hornets, New Orleans'tan taşınabilir. Ancak biz takımı satmadan taşınma gerçekleşmeyecek. Bizim bu konuda acelemiz yok." demiştir.