LeBron James Haberleri

30 Aralık 1984 tarihinde Akron, Ohio'da hayata gözlerini açan James, hayatının büyük kısmını da Akron’da geçirdi. Yoksul bir ailenin parçası olan LeBron, çocukluğundan itibaren spora yöneldi. Başlarda ilgisi futbola kaysa da 9 yaşındayken asıl aşkı basketbol ile tanıştı.
İlk olarak Amateur Athletic Union’ın bir parçası olan NEO Shooting Stars ile mücadele eden LeBron birçok yerel başarıya imza attı. Lisede ise St Vincent-St. Mary Lisesi'nin yolunu tutan LeBron James, okulun basketbol takımına kaydolduktan sonra ise gerçek hikaye başladı. Burada gösterdiği performansla önce yerel daha sonra ise ulusal medyada haber olup “Geleceğin en büyük basketbol yıldızının ilk adımlarını izleyin” konulu haberlerde yer aldı.
Henüz lisedeyken oynadığı maçlar ESPN ile tüm Amerika’da izlenmeye başlamıştı bile. Birçok dergi ya da televizyon kanalı hem onunla hem de ailesiyle röportajlar yapıyor, geleceğin NBA starının ilk günlerinde onunla konuşma fırsatını kaçırmak istemiyorlardı.
LeBron beklendiği gibi 2003 NBA draftında Cleveland Cavaliers tarafından ilk sıradan seçildiğinde ise gerçek efsane başlıyordu.

LeBron, 2003’te doğup büyüdüğü kentin takımına imza atmış ve sezona harika bir başlangıç yapmıştı. Çaylak yılında 20.9 sayı, 5.5 ribaund ve 5.9 asist gibi rakamlar tutturan James, en büyük hedefi olan NBA şampiyonluğuna ise ilk kez 2007 NBA finallerinde yaklaşmıştı. Takımını konferans şampiyonluğuna taşıdıktan sonra finalde San Antonio Spurs ile karşılaşan Cleveland Cavaliers formasıyla elinden geleni yapsa da takımının 4-0 ile seriden elenmesine engel olamamıştı.

LeBron’un kariyerindeki en büyük kırılma anlarından biri hiç kuşkusuz 2010 yazında verdiği karardı. O yaz neredeyse tüm ABD Lebron’un hangi takıma gideceğini konuşuyordu. Aldığı kararı “The Decision” adlı bir formata bile dönüştüren ve en sonunda seçimini açıklayan James, yeteneklerini güneye taşımaya karar verdiğini ve artık Miami Heat forması giyeceğini açıklamıştı. Takıma katıldığında Dwyane Wade ve Chris Bosh ile iyi bir kimya yakalayan James, en büyük hayalim dediği şampiyonluklara ulaşma hedefine de ilk olarak Miami’de ulaştı. 2012 ve 2013’te Miami Heat formasıyla şampiyonluk yaşayan LeBron James, Miami’de geçirdiği sezonlarda 26.9 sayı ve 6.7’lik asist gibi istatistiklere imza attıktan sonra 2014 yazında yeni bir kararın eşiğine geldi.

2014 yılının yaz aylarında tıpkı 4 yıl önce olduğu gibi LeBron James’in hangi takıma gideceği konuşuluyordu. LeBron bu kez insanları çok bekletmedi ve birçok kişiye göre sürpriz olan bir kararla eve döneceğini ve yeniden Cleveland Cavaliers forması giyeceğini açıkladı. LeBron’un doğup büyüdüğü kentin takımıyla şampiyonluk yaşama isteği ağır basmıştı ve onun etrafında kurulan kadro ile Cavaliers önce finallere çıktı, daha sonra ise 2016 NBA finallerinde şampiyonluk yaşayarak unutulmaz bir zafere imza attı.