KKTC Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Akdeniz’in en büyük üçüncü adası ve Anadolu’nun 65 km güneyinde yer alıyor. Tarihin her döneminde, stratejik, politik, ticari ve dini sebeplerden dolayı her zaman için arzu edien ve cazibesini yitirmeyen bir ada olmuş Kıbrıs. Türkiye‘de Yeşil ada, Yavru vatan ya da Cennet ada diye de tanınıyor.

Şahane Akdeniz manzarası ve plajları ile aileler ve her yaştan çiftler için ideal bir tatil ülkesi. Kuzey Kıbrıs’ın en büyük gelirlerinden biri olan turizmin ülkede önemli bir yeri var. Ülke iklimi tüm yıl boyunca tatil için uygun. Muhteşem doğa, endemik bitki ve hayvan türleri, Akdeniz boyunca uzanan plajlar, kültür ve tarih ile yoğrulmuş bir zenginliğin ürünü.

KİBRİS-HAKKİNDA-BİLGİLER

Girne, Kıbrıs
Kıbrıs mitolojik güzel Afrodit’in yani Yunan aşk ve tutkunun tanrıçası doğum yeri. Afrodit tanrıçalık mertebesine yükselmeden önce batı Kıbrıs’ın başkenti Paphos’un yanındaki bir adada doğup büyümüş.

Medeniyetlerin başkenti Lefkoşa ve turizm incisi Girne Lefkoşa’da, Lüzinyanlardan Venediklilere, Osmanlıdan İngilizlere kadar tüm medeniyetlerin izlerine rastlamanız mümkün. Roma dönemine ait birçok kale, tiyatro, saray, villa gibi arkeolojik kalıntılara da ev sahipliği yapıyor.

Kıbrıs Hakkında Bilgiler
Afrika, Asya ve Avrupa‘nın kesiştiği noktada yer alan Kıbrıs, 1960 Zürih Anlaşması ile bağımsızlığına kavuştu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ise resmen 1983 yılında kuruldu. Kıyılarının toplam uzunluğu 780 km’yi buluyor. En önemli yerleşim birimleri, başkent Lefkoşa, Girne, Gazi Magosa ve Güzelyurt olarak biliniyor.