Kampanya Haberleri

KAMPANYA NEDİR? ÇEŞİTLERİ NELER?

Bir kampanya, reklam, tanıtım, fiyatlandırma, vb. dahil olabilecek eş güdümlü bir pazarlama stratejisidir. Bu terim, çeşitli iletişim ve dağıtım kanallarını etkileyen büyük ölçekli bir çabayı ima etmektedir. Aşağıdakiler yaygın kampanya türleridir.

Ürün lansmanı Yeni bir ürün veya hizmetin piyasaya sürülmesi, dağıtım ortaklarıyla çok sayıda reklam, tanıtım ve koordinasyon içerebilir.

Marka Lansmanı Birden fazla kampanyalı ürünler ve hizmetler içerebilecek yeni bir markanın lansmanı.

Marka Değiştirme Bir şirketi veya ürün grubunu yeniden markalamak. Örneğin, firmalar birleşme sonrasında yeniden markalanabilirler. Yeniden markalaşma genellikle görsel markalaşma, müşteri deneyimi, satış ve kurumsal kültüre değinen kapsamlı bir faaliyettir.

Mevsimsel itme Okula dönüş veya yılbaşı gibi bir şirket için büyük bir yeni sezona yönelik kampanyalar, promosyonlar için dönemsel pazarlama taktikleri. Bu dönemlerde büyük kampanya indirimleri, kampanya çekilişleri vs. uygulanır.

Toparlanma Müşteri memnuniyetini ve artan rekabeti, itibar sorunları ile karşı karşıya getiren bir firma, müşteri deneyimini iyileştirmek gibi unsurları içeren bir pazarlama kampanyasıyla yanıt verebilir.

Marka bilinirliği Marka bilinirliği oluşturmak veya sürdürmek için tasarlanmış bir kampanya. Değerli markalara sahip firmalar, pozisyonlarını savunmak için sürekli olarak kapsamlı kampanyalar başlatabilirler.

Gelir Üretme Üç aylık bir hedef gibi kısa vadeli gelir hedeflerini karşılamak için tasarlanmış bir kampanyadır. Örneğin, etkili bir reklam kampanyasıyla birleştirilmiş bir satış promosyonu geliri artırabilir.