Jose Mourinho Haberleri

26 Ocak 1963'de Setubal, Portekiz'de doğan Jose Mourinho, Portekizli kaleci Jose Felix Mourinho'nun oğludur. Annesi Maria Julia Mourinho ilkokul öğretmenidir ve çocukluğunda Jose Mourinho'yu başarılı ve rekabetçi bir çocuk olması yönünde sürekli teşvik etmiştir.

Son derece popüler bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Derslerinde pek de başarılı bir öğrenci olmayan Jose'nin en önemli özelliklerinden birisi dil öğrenme konusundaki yeteneğidir. Yıllar sonra İnter'in başına teknik direktör olarak geçtiğinde, ilk basın toplantısında "3 hafta içinde İtalyanca öğreneceğim!" diyerek tüm basın mensuplarını şaşkına çevirecektir...

Önceleri babasının yolundan giderek bir futbolcu olmayı hayal eden Jose, Belenenses'de, Sesimbra'da ve babasının koçluk yaptığı Rio Ave takımlarında oynadı. Ancak futbolcu olmak için yeterli özelliklere sahip olmadığından asla profesyonellik seviyesine erişemedi. Bunun üzerine antrenörlüğe yönelen Jose, annesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen Lizbon Teknik Üniversitesi spor bilimleri akademisine kaydoldu ve 5 yıllık eğitim süresini tamamlayarak beden eğitimi diploması aldı. Önce bir okulda antrenörlük, sonrasında doğduğu şehrin takımı olan Setubal'in genç takımında teknik direktörlük yaptı.

002 yılında FC Porto'ya teknik direktör olarak geri dönen Jose Mourinho, bu kulüpte kazandığı başarılar ile dikkat çekti. Mourinho, FC Porto'da Portekiz 1. Ligi, Portekiz Kupası ve UEFA Kupası şampiyonluğu kazandı. 2004 yılında, FC Porto ile Portekiz 1. Ligi'nde tekrar şampiyonluk yaşayan Mourinho, aynı yıl avrupa futbolundaki en büyük onur olan Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Chelsea
Mourinho, kazandığı başarıların ardından İngiltere'deki Chelsea F.C. takımına gitti. Chelsea F.C.'de üst üste iki kere Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. Samimi açıklamaları genellikle tartışmalara yol açsa da Mourinho, Chelsea F.C. ve FC Porto'da kazandığı başarılar sayesinde basın ve meslektaşları tarafından en büyük teknik direktörlerden biri kabul edildi. Ayrıca 2004-2005 ve 2005-2006 sezonlarında Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS) tarafından dünyanın en iyi teknik direktörü seçildi. 2007-2008 sezonun başında Chelsea F.C.'den ayrıldı.

Inter Milan
2 Haziran 2008 tarihinde İtalyan futbol kulübü Inter Milan ile üç yıllık anlaşma sağladı. İtalya'daki ilk başarısını İtalya Süper Kupası'nı kazanarak elde etti. Inter, 2008-2009 sezonunun Serie A şampiyonu oldu.
Lizbon Teknik Üniversitesi'nden mezun olan Mourinho, Portekizce, İngilizce ve İspanyolca bilmektedir.

Real Madrid CF

Mourinho, 31 Mayıs 2010 tarihinde Real Madrid ile sözleşme imzaladı. ilk yılında, 2010 FIFA Dünya Kupası bitiminde Almanya Millî takımın Türk asıllı oyun kurucu Mesut Özil (15 milyon €) ile Tunus asıllı Alman önlibero Sami Khedira (13 milyon €), Portekiz Stoper Ricardo Carvalho (8 milyon €) ve Arjantinli Kanat oyuncusu Ángel di María (36 milyon €) transferlerini gerçekleştirdi. Real Madrid'in efsaneleşmiş emektar futbolcuları Guti ve Raúl ile yollar ayrıldı.