Esra Albayrak Haberleri

Esra Erdoğan Albayrak (d. 1983, İstanbul), 12. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, 66. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi.

AİLESİ

Babası Recep Tayyip Erdoğan ve annesi Emine Erdoğan'dır. Ahmet Burak, Necmettin Bilal ve Sümeyye adlı kardeşleri vardır. 11 Temmuz 2004 yılında Sadık Albayrak'ın oğlu Berat Albayrak ile nikah şahitliğini Romanya Başbakanı Adrian Năstase, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Ürdün Kralı Abdullah, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın yaptığı bir törenle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda evlendi.

EĞİTİMİ

Lise eğitimini Kadıköy İmam Hatip Lisesi'nde, lisans eğitimini sosyoloji ve tarih alanında Indiana Üniversitesi'nde 2003 yılında tamamladı. Yüksek lisansını Berkeley Üniversitesi'nde yapmıştır. 2014 yılında aynı üniversitede sosyoloji alanında doktorasını yapmıştır. Beraber eğitim aldığı bir arkadaşı Esra Erdoğan'ı "kuvvetli kişiliğe, hayat, inanç, politika ve aile hakkında katı inançlara" sahip olarak tanımlamıştır.

SOSYAL FAALİYETLERİ

Babası Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan TÜRGEV'in ve Yeşilay'ın yönetim kurulu üyesidir. Ümraniye Belediyesi'nin engellilere yönelik başlatmış olduğu ‘Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz’ kampanyasına gönüllü öğretmen olarak katılmış ve bir engelli kıza alfabeyi öğretmiştir.