Edis Haberleri

EDİS GÖRGÜLÜ KİMDİR?

Edis Görgülü, 28 Kasım 1990 tarihinde Londra'da dünyaya gelmiştir. Annesi Londra da bir kafede işletmecilik yaparken babası BBC Radio'da çalışıyordu. Edis Görgülü 2 yaşına geldiğinde Türkiye'ye geri dönmüşler ve İzmir'de yaşamlarını sürdürmüşlerdir.

Edis Görgülü, Lise eğitimini İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesinde tamamlamıştır. Çok küçük yaşlardan beri müziğe ilgisi olan sanatçı, 4 yaşında piyano çalmaya başlamıştır. Lise döneminde müziğe olan ilgisi sayesinde müzik eğitimlerine başlamıştır. İzmir Kent Orkestrasında solistlik yapmıştır. Lise eğitiminin ardından İstanbul Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans eğitimini tamamlamış aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarını kazanarak bu bölüme de başlamıştır. İki okulu aynı zamanda götürebilmek zor gelince İstanbul Üniversitesini bırakmıştır.

Üniversitede okurken bir yandan da müzik çalışmalarını ilerletip albüm çıkarma girişimlerinde bulunmuş ancak başarılı olamamıştır. Oyunculuk ajanslarına kaydını yaptırmış ve 2012 yılında dizi oyunculuğu kariyerine ilk adımı atmıştır. FOX Tv'de yayınlanan Dinle Sevgili adlı dizinin 2. sezonunda Barış karakterini canlandırarak izleyici karşısına geçmiştir. Bu başlangıcın ardından oyunculuk alanında hızla ilerleyen Edis Görgülü, aşrolünü Robin Williams‘ın oynadığı 1993 yapımı “Müthiş Dadı” adlı filmden esinlenilerek yapılan ve 2012 yılında yönetmenliğini Sadullah Çelen‘in yaptığı “Hayatımın Rolü” adlı dizide oynamıştır.

Oyunculuk alanında ne kadar ilerlese de müziğe olan ilgisi devam etmekteydi. Ozan Çolakoğlu ve Soner Sarıkabadayı ile tanışmasının ardından PDND Müzik ile albüm anlaşması imzaladı. PDND Müzik plak şirketinden çıkan albümün yapımcılığını Soner Sarıkabadayı, aranjörlüğünü ise Ozan Çolakoğlu üstlendi. Ve 2014 yılının aralık ayında çıkardığı “Benim Ol” adlı ilk albümünün içindeki “Benim Ol” şarkısına çektiği klibinde Hepsi üyesi Cemre Kemer de rol aldı. Dinleyici tarafından oldukça beğenilen şarkısı ile 2 Mayıs 2015 tarihinde Soner Sarıkabadayı ile birlikte Bostancı Gösteri Merkezinde sahneye çıkmış ve ilk konserini vermiştir. Ardından 19 Mayıs 2015 tarihinde Sultangazi'de ikinci konserini vermiştir. Edis Görgülü, çıkış yaptığı single sayesinde Türkiye'deki radyo ve televizyonda çalınma verileri esas alınarak oluşturulan MusicTopTR Resmî Listesi'nde üç hafta üst üste iki numarada yer aldı. 42. Altın Kelebek Ödülleri'nde sahne almış ve büyük bir hayran kitlesine sahip olmuştur.

Edis Görgülü müzik konusunda ki başarısına hiç ara vermeden devam etti, Olmamış mı? adlı ikinci single'nı da yayımladı.Ocak 2016'da Her Şey Aşktan filmi için kaydettiği "Vay" ve Ağustos'ta Türkiye'de iki numaraya kadar yükselen "Dudak" single'ını satışa sundu. Ekim'de giyim perakendecisi Defacto'nun bir reklam filminde oynadı. Yıl sonunda DMC ile kayıt anlaşması imzaladı, bunun üzerine hâlen PDND ile anlaşmasının sürdüğünü belirten şirketin sahibi Soner Sarıkabadayı tarafından kendisine 30 bin TL değerinde tazminat davası açıldı.

Edis Görgülü, 2017 yılında beşinci single'ı "Çok Çok"u DMC ve Felix etiketiyle piyasaya sürdü. Şarkı, Türkiye'de iki numaraya kadar yükselerek 44. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Klip ile Yılın Şarkısı kategorilerinde aday gösterildi. Aralık ayında ilk kez canlı dijital konser verdi ve bu konserde kendisine Fatma Turgut ile Ozan Çolakoğlu da eşlik etti.

Edis Görgülü'nün Ödülleri;

2015 – Dijital Dünyanın Enleri Ödülleri – Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçısı

2015 – Ege Üniversitesi Medya Ödülleri – En İyi Çıkış Yapan Sanatçı

2015 – Altın Homeros İzmir’e Katkı Ödülleri – Yılın İzmirli Sanatçısı

2015 – Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri – En İyi Çıkış

2015 – Vodafone Freezone Liselerarası Müzik Yarışması – Umut Vaat Eden Genç Yetenek

2015 – Kral Türkiye Müzik Ödülleri – En İyi Çıkış

2015 – MGD Altın Objektif Ödülleri – En İyi Çıkış Yapan Sanatçı

Albümleri;

2014 – Benim Ol (Single)

2015 – Olmamış mı? ( single)

Filmleri ve Dizileri;

2012 – Hayatımın Rolü

2012 – Bir Aylak Adam

2012- Dinle Sevgili 2. Sezon