Ethereum neden düşüyor? Kripto paralar Bitcoin, Ethereum neden düşüşte?

Bitcoin (BTC) fiyatlarının düşüşe devam etmesi Ethereum da dahil birçok para birimini etkilemişe benziyor. ETH fiyatı tüm zamanların rekorunu kırarak 1400 doların üzerine çıksa da sert bir düşüş yaşıyor. Peki kripto para birimleri Bitcoin (BTC), Ethereum fiyatları neden düşüyor?

Ethereum neden düşüyor sorusu, geçtiğimiz saatlerde sert bir düşüş trendine giren Bitcoin (BTC) fiyatlarını takip edenler tarafından merakla araştırılıyor.

ETHEREUM NEDEN DÜŞÜYOR?

ETH fiyatı 1.400 doların üzerine kadar çıkarak tüm zamanların rekorunu kırsa da şu an sert bir düşüş trendi yaşıyor. ETH fiyatının kritik destek noktalarının altına indiği görülmekte ve bu durum fiyatın biraz daha gerilemesine ve dip noktayı görmesine yol açabilir. Ethereum fiyatının düşüş sebebi ise tamamen Bitcoin’in aşağı yönlü hareketi olarak görülüyor.

ETH/USD Teknik Analizi

ETH/USD işlem çifti bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 1.227 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içerisinde %6,5 değer kaybetti. Ethereum’un toplam piyasa değeri de böylece 139 milyar dolar seviyesine kadar geriledi. BTC’nin piyasa değerinin 600 milyar dolar altına inmesi de ETH fiyatının düşüşünün aslında makul bir seviyede olduğuna işaret ediyor.

eth teknik analizi

ETH/USD işlem çiftinin toparlanabilmesi için ise teknik analize göre 50 SMA seviyesinin üzerinde tutunması gerekiyor. ETH fiyatının 1.240 dolara gelen bu destekte tutunamaması ise fiyatı direkt olarak 1.1175 dolara, oradan da hafta sonu test edilen 1.060 dolar seviyesine götürebilir. 1.060 dolar, mevcut yükseliş trendinin dip noktası olarak görülüyor ve bunun altına inilmesi resmen ayı piyasasının ilk sinyali olabilir.

Ethereum İçin Kritik Seviyeler

ETH/USD paritesi 1.060 doların altına gerilerse önce 905 dolar, daha sonra 820 dolar görülebilir. Fiyatın bir anda yükselişe geçmesi durumunda ise 1.305 dolar kritik bir direnç olacaktır. 1.305 doların üzerinde sırasıyla 1.390 dolar ve 1.440 dolar seviyeleri ETH fiyatının yükselişini baskılayabilir.

Bitcoin fiyatının düşüş yaşadığı anlarda kurumsal yatırımcıların dipten BTC topladığı görülmüştü. Benzer bir durum ETH fiyatı için de geçerli ve fiyat düşerken balinaların sayısında artış yaşandığı görülüyor. Bu da balinaların dipten ETH topladıklarına işaret etmekte.

kaynak:cointürk

Ethereum neden düşüyor? Kripto paralar Bitcoin, Ethereum neden düşüşte? ile ilgili etiketler Bitcoin ethereum neden düşüyor BTC
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.