Ethem Sancak BMC'deki hisselerini kime devrediyor?

ABD'li haber ajansı Bloomberg'den BMC ile ilgili dikkat çeken bir iddia yer aldı. Söz konusu habere göre, Tosyalı Holding, Ethem Sancak ile BMC'nin yüzde 25 hissesini almak için görüşüyor.

Tosyalı Holding, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye ortak oluyor. Bloomberg Haber Ajansı, çelik üreticisi Tosyalı Holding'in, BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 25'ini kontrol eden işadamı Ethem Sancak ile hisseleri satın almak için masaya oturduğunu yazdı. Kamyon ve zırhlı araç üreticisi BMC'nin hisselerinin yarısı Katar'a ait.

Ethem Sancak BMC'deki hisselerini kime devrediyor?

Haberle ilgili olarak Tosyalı ve Sancak Bloomberg'in yorum talebini reddetti.

Açılımı “British Motor Company” BMC, 1964 yılında kuruldu. Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden biri olan BMC, Çukurova Holding ’in Interbank’tan kaynaklanan borçları nedeniyle Mayıs 2013’te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) geçti. 30 Nisan 2014'te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan ihalede Ethem Sancak'a ait olan "Es Mali Yatırım" tarafından 751 milyon TL ye satın alınmıştı. Katar Silahlı Kuvvetler Sanayi Komitesi, BMC'yi kontrol eden özel amaçlı araç Es Mali Yatırım'ın yüzde 49.9'una sahip. Öztürk ailesi de kalan yüzde 25.1 hisseyi elinde bulunduruyor. BMC, yeni sahiplik altında zırhlı araçlar ve tank üretimine odaklanmıştı.

Ethem Sancak BMC'deki hisselerini kime devrediyor? - Resim : 2

Tosyalı Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı Eylül 2018'de Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmıştı. Tosyalı Holding bünyesinde 15 iştirak, 20'yi aşkın tesis bulunuyor. İnternet sitesine göre şirket 3 farklı kıtada üretim yapıyor. 10 bin çalışanı bulunuyor.

Ethem Sancak BMC'deki hisselerini kime devrediyor? ile ilgili etiketler Ethem Sancak BMC Bloomberg tosyalı golding hisse görüşme iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.