Ete kekik yerine bonzai atan kadın beraat etti!

İstanbul'da mangalda pişirilen etlere kekik yerine yanlışlıkla bonzai isimli uyuşturucudan karıştırarak bir kişinin ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına sebep olan kadın, 'suç kastı ve taksiri bulunmadığı' gerekçesiyle beraat etti.

Üsküdar ilçesinde mangalda yaptığı ete kekik yerine yanlışlıkla bonzai karıştırarak bir kişinin ölümüne, 8 kişinin de yaralanmasına neden olan kadın, 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, 'suç kastı ve taksiri bulunmadığı' gerekçesiyle beraat etti.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Aysel Karahan katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Davut Yılmaz, sanığın akrabalarıyla birlikte evinin bahçesinde mangal yaparken mutfaktan aldığı ve içerisinde kekik olduğunu düşündüğü bitkiyle tavuk etlerini sosladığı, tavuğu yiyenlerden bir kişinin zehirlenerek hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Ete kekik yerine bonzai atan kadın beraat etti!

ÖNGÖRÜLEBİLİR BİR DAVRANIŞ DEĞİL

Mütalaada, sos üzerinde yapılan kriminal incelemede bonzai diye tabir edilen 'ABD-Fubinaca' etken maddesinin bulunduğu ifade edilerek, mağdurların yaralanması ve bir kişinin ölümünde kastı bulunmayan, eyleminde öngörülebilir bir davranışı olmayan sanığın beraatine karar verilmesi talep edildi.

Son sözü sorulan sanık Aysel Karahan, "Takdir mahkemenindir" dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, atılı suç açısından kastının ve taksirinin bulunmadığı gerekçesiyle sanığı beraatine karar verdi.

Ete kekik yerine bonzai atan kadın beraat etti! ile ilgili etiketler İstanbul Üsküdar ölüm bonzai mangal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.