Eşsiz güzelliklerin bir araya toplandığı doğa harikası Rize

Rize denilince akla ilk gelen kuşkusuz yeşilliktir. Çok güzel yaylaları ve piknik alanları ile Rize adeta cazibe merkezi haline gelmiş bir şehirdir.

Rize, Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve Karadeniz'e sahili olan bir ildir. Dik yamaçlı vadileri, dağları, buzul gölleri, zümrüt yeşili yaylaları, kemer köprüleri, kaleleri ve coşkun akan dereleri ile bir turizm beldesidir.

ayder

Rize’de Gezilecek Yerler

RİZE KÖPRÜLERİ
Fırtına Deresi üzerinde bulunan Kemer Köprüler, bölgenin en ünlü köprüleri olarak bilinirken Mikron Köprüsü, Şenyuva Köprüsü, Köprüköy Köprüsü, Çağlayan Köprüsü ve Güneyce Köprüsü, bölgedeki diğer köprüler arasında yer almaktadırlar.

rize

RİZE KALELERİ
Rize içerisinde bulunan tarihi yapılar da doğanın içerisinde yer almaktadırlar ki Rize Kalesi, Ciha Kalesi, Zil Kalesi, Bozuk Kale ve Yukarı Kale gibi yapılar da eşsiz vadiler arasında yer alan ve kesinlikle ziyaret edilmesi gereken noktalar arasındadırlar.

rize kalesi

RİZE’DE CAMİLER
Rize-İkizdere’de buunan ve bölgenin tarihi ibadet mekanlarından birisi olan Şimşirli Köyü Camii, şehir merkezinde bulunması nedeniyle ulaşım sorunu olmayan bölgenin tarihi değerlerinden birisi olarak kabul edilen İslampaşa Camii, Rize Merkez’de bulunan ve tekrar tekrar yıkılarak inşa edilen; Büyük Gülbahar Sultan Camii, Küçük Gülbahar Hatun Camii, Kıble Dağı Camii.

Kıble dağı camii

YAYLALAR
İkizdere ilçesinin 35 km güneybatısında kalan, şehir merkezine 54 km mesafesi olan ve Çiçekliköy olarak da bilinen aşağı anzer ve Ballıköy olarak da bilinen yukarı anzer olarak ikiye ayrılan Anzer Yaylası, Rizeye 69 km, Çamlıhemşin’e 19 km mesafesi olan, başından sonuna kadar ladin ve kayın ormanları ile kaplı olan ve 1994 yılında milli park ilan edilmiş dünyaca ünlü Ayder Yaylası, Hacıvanak ve Trovit buzul vadilerinin birleşme noktasında kurulmuş olan ve Çamlıhemşin’e 55 km mesafesi olan Elevit Yaylası, Palovit Yaylası, İkizdere – İspir yolu üzerinde ve İkizdere merkeze 52 km mesafesi olan Ovit Yaylası, İkizdere Yaylası, Pokut Yaylası, Avusor Yaylası, Çağrankaya Yaylası, Samistal Yaylası, Kavrun Yaylası, Kale Yaylası, Çeymakçur Yaylası, Polakcur Yaylası, Hazindak Yaylası, Ovit Yaylası ve Sal Yaylası.

rize huser yaylası

MÜZELER
Rize Atatürk Müzesi : 3 katlı olan ve günümüzde en üst katı müze olarak kullanılan yapı, 1902 yılında, Mataracı Ailesi tarafından yaptırılmış ve 1984 yılında müzeye dönüştürülerek ziyarete açılmıştır.

Rize Atatürk müzesi

Rize’nin En Meşhur Çorbaları, Yemekleri ve Tatlıları
Mıhlama
Rize Kavurması
Rize Pidesi
Laz Böreği
Hamsi Koli
Kara Lahana Çorbası
Hamsili Pilav
Pepeçura
Hamsiköy Sütlaç
Pazı Tavalısı
Korkoto Çorbası
Hamsi Çorbası
Hamsi Çığırtası
Çumur
Enişte Lokumu
Turşu Tavalısı

pepeçura

 

Eşsiz güzelliklerin bir araya toplandığı doğa harikası Rize ile ilgili etiketler Rize turizm tatil Karadeniz gezilecekyerler kültür rehber rota ayder
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.