Esperanto nasıl öğrenilir? Kaç kişi konuşuyor? Yeni dil Esperanto nedir?

Esperanto nasıl öğrenilir, kaç kişi konuşuyor sorularının yanıtı haberimizde. Esperanto destekleyici diller olarak adlandırılan sınıfta yer alan, herhangi bir ülkenin ana dili olmayan ancak dilbilgisi yapılandırılmış yardımcı bir görev taşımaktadır.

Esperanto nedir, kaç kişi konuşur merak ediliyor. Esperanto, Tarihi 1800’lü yıllara dayanan ve Ludwik Lejzer Zamenhof tarafından ortaya çıkartılan bir dildir.

ESPERANTO NEDİR? NASIL ÖĞRENİLİR?

Esperanto dili diğer yabancı dil öğrenimine kıyasla daha kolay öğrenilir. 500 kelime kökü ve kurallı bir dil bilgisi sayesinde 5000 kelime konuşmanızı sağlayarak adil bir iletişim köprüsü kurmaya yardım eder. Diğer dillerde olduğu gibi kuralsız veya istisnai durum olan yapılar yoktur.

Tüm dilbilgisi birkaç kural üzerine kuruludur. Teknoloji ve dünyanın daha erişilebilir hale gelmesiyle seyahat ederken Esperanto ile kolaylık iletişim kuruluyor. Ayrıca Esperanto dilini geliştirmek üzere birçok kitap ve müzik yayını da vardır.

KAÇ KİŞİ KONUŞUYOR?

Esperantistler internet ağı üzerinden çeşitli gruplar kurularak Esperanto’yu hem öğrenip hem de sosyalleşme imkanı buluyor ve bugün Esperanto dilini dünyada 2 milyon kişi konuşurken 1000 kişisi ilk dili olarak kabul ediyor ve 2018 yılında 400.000 yeni öğrenci daha eklenmiştir.

Esperanto nasıl öğrenilir? Kaç kişi konuşuyor? Yeni dil Esperanto nedir? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu esperanto
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.