Esnek çalışma sistemi nedir? Hangi alanları kapsıyor?

Esnek çalışma sistemi geldi nedir? Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını önleme kapsamında açıklama yapıyor. Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? sorusunun cevabı merak ediliyor. Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği yayında çıkacak kararlar araştırılmaya başlandı. İşte Esnek çalışma sistemi geldi nedir? Hangi alanları kapsıyor? Merak edilen detaylar haberimizde...

Esnek çalışma sistemi geldi nedir? Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? sorusunun cevabı merak ediliyor. Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği yayında çıkacak kararlar araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını önleme kapsamında açıklama yapıyor. İşte Esnek çalışma sistemi geldi nedir? Hangi alanları kapsıyor? Merak edilen detaylar haberimizde...

1- Şehirler arası seyahatler izne bağlanmıştır.

2- Kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilecek.

3- Toplu taşımada seyrek oturma uygulanacak

4- Piknik alanları, tören alanları gibi yerle haf sonları kapalı olacak.

5- Askerlerimiz 14 gün karantina şekline uygun olarak celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak

6- Yurt dışı uçuşlar tamamen kaldırılacak.

7- Tüm illerimizde valilerin başkanlığında pandemi kurulu oluşturularak gerektiğinde ilave tedbirler kararlaştırılacaktır.

Esnek Çalışma Nedir?

Esnek çalışma modelleri, çalışanların mesai saatleri baz alınarak hazırlanmış bir sistemdir. Esnek çalışma saatlerine sahip olan şirketlerin mesailerine başlama saatleri ve mesailerini sonlandırma saatleri diğer şirketlere göre farklıdır.

Serbest çalışma saatlerini uygulayan şirketlerin bazıları "compressed week" dedikleri sistem ile devam ederken, bazıları da mesai saatlerinin başlama ve sonlanma saatlerini 1 saat ileri ya da geri alarak (istihdam edilen kişinin toplam mesai saatini tamamlama şartıyla) devam etmektedir.
İlk duyuşta kulağa "fazla mesai" gibi gelse de, kurallarıyla uygulanan şirketlerde bu uygulama, çalışanları da yöneticileri de oldukça mutlu ediyor.
Esnek çalışma modellerini şu şekilde sıralayabiliriz: Esnek çalışma zamanları, evden çalışma (home-office), daha kısa süren haftalar içerisinde daha uzun çalışılan günler (compressed workweeks: shorter weeks, longer days) gibi.

 

Esnek çalışma sistemi nedir? Hangi alanları kapsıyor? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Koronavirüs sokak yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.