Esnafa hibe desteğinde tarih belli oldu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, koronavirüs salgınından olumsuz şekilde etkilenen esnafa sağlanacak destek için başvuruların 25 Mayıs'ta başlayacağını duyurdu. Bakan Muş, başvuruların bir ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği esnafa hibe desteği için başvuru süreci başlıyor.

Esnafın yaralarını saracak destek için, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan açıklama geldi.

Bakan Muş, Twitter hesabın yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan, koronavirüs salgını nedeniyle ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkârlar ile gerçek kişi tacirlerimize verilecek hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarını belirledik." dedi.

BAŞVURULAR 1 AY BOYUNCA YAPILABİLECEK

"Tek seferde, iki ayrı grup halinde vereceğimiz 5.000 Türk lirası ve 3.000 Türk lirası hibe desteğinden 17/05/2021 tarihinden önce (bu tarih dâhil) vergi mükellefiyetini tesis ettirmiş, esnaf ve sanatkârlar ve gerçek kişi tacirler faydalanacak." ifadesini kullanan Bakan Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esnafımıza yapacağımız destek başvuruları 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Esnafımıza hayırlı olsun..."

 

Esnafa hibe desteğinde tarih belli oldu ile ilgili etiketler esnaf Ticaret Bakanı Mehmet Muş hibe destek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.