Esnaf ve sanatkarlardan da indirim talebi: Zamlar sonrası oluşan fiyatlar güncellensin

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, piyasalara güvenin artıp ekonomik faaliyetin canlanması için bütün ürün gruplarında indirim uygulanması gerektiğini vurguladı.

TESK Genel Başkanı Palandöken, döviz kurunda yaşanan gerilemenin tüm ürün gruplarına yansıması gerektiğini belirtirken "Gıda, akaryakıt gibi birçok ürün grubunda döviz kurlarını bahane ederek jet hızıyla zam yapanlardan şimdi indirim bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Hafta başından beri döviz kurlarında yaşanan gerilemenin geçtiğimiz aylarda gerçekleşen fiyat artışlarına henüz tam olarak yansımadığını aktaran Palandöken, "Ayçiçeği yağından motorine, kış lastiğine, monttan kuruyemişe, A'dan Z'ye tüm ürün gruplarına son birkaç ayda zam geldi. Bu zamların birçoğu tamamen usulsüz artarken, birçoğu da döviz kurları bahane edilerek arttı. Şimdi ise açıklanan kararların ardından döviz kurlarında yaşanan önemli düşüşün bu zamlara yansımasında göremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Güncel kurların bir an önce fiyatlara yansıtılmasını beklediklerini dile getiren Palandöken, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gıdadan tekstile, akaryakıta her ürün grubunda dövizdeki 50 kuruşluk artışta bile anında zam yapanlardan şimdi aynı hızda indirim bekliyoruz.

Gıda, akaryakıt gibi birçok ürün grubunda döviz kurlarını bahane ederek jet hızıyla zam yapanlardan şimdi samimiyetlerine inanmak için indirim bekliyoruz. Piyasalara güvenin artması, vatandaşın ve mal alım satım yapan esnafın rahatlamayı daha iyi yaşayabilmesi için artık tüm ürün gruplarında önemli bir indirim yapılmalı."

İSTANBUL VE ANKARA TİCARET ODALARI DA AYNI ÇAĞRIYI YAPTI

Dün açıklama yapan İTO Başkanı Şekip Avdagiç, yeni kurların göz önüne alınarak fiyatların  güncellenmesi gerektiğini aktarırken ATO Başkanı Gürsel Baran, "kurlardaki gerilemeyi dikkate alarak fiyatlarımızı revize edelim" görüşünü paylaşmıştı.

İş dünyasına çağrıda bulunarak ücretlerin hızlıca yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Avdagiç, piyasa fiyatlandırması hakkında "Yeni oluşan kur seviyesi dikkate alınarak tedarik zinciri içindeki tüm şirketlerin fiyatları gözden geçirmesi ve yeni kur seviyesine göre uyarlaması önemli. Bunun etkin bir şekilde hayata geçmesi ve tüketici fiyatlarında hızlı artışın yeni kur seviyesiyle daha makul seviyelere indirilmesi gerekir." değerlendirmesini yapmıştı.

Esnaf ve sanatkarlardan da indirim talebi: Zamlar sonrası oluşan fiyatlar güncellensin ile ilgili etiketler tesk bendevi palandöken istanbul ticaret odası şekip avdagiç
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.