Esma'nın yüzü Erdoğan'ın talimatı ile güldü!

Malatyalı küçük Esma'nın yüzü artık gülüyor. Yüzünün bir tarafında büyükçe bir ben ile kıllanma olan 4 yaşındaki Esma'nın durumunu öğrenen Cumhurbaşkanı Erdoğan tedavisi için talimat vermişti. Bu talimat üzerine Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyon geçiren Esma Akça yüzündeki lekeden kurtuldu.

Malatya’da yaşayan 4 yaşındaki Esma Akça, 2014 yılında yüzünün sol tarafında benle dünyaya geldi. 

Bir yaşına geldiğinde ise ben kıllanmaya başladı.

Küçük kızın yüzünün yarısı kısa süre içerisinde tüyle kaplandı.

Esma'nın yüzü Erdoğan'ın talimatı ile güldü!

Ailesi, ameliyat olması gereken kızları için harekete geçti. Esma’nın durumu önce AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’a anlatıldı.

Esma'nın yüzü Erdoğan'ın talimatı ile güldü! - Resim : 2

Milletvekili Çalık ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Esma’nın fotoğraflarını göndererek, ailenin yardım talebini iletti.

Esma'nın yüzü Erdoğan'ın talimatı ile güldü! - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘kendi evladımız için ne yapıyorsak, Esma içinde onu yapacağız’ talimatını verdi ve küçük kız, tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Tam yüz nakli ve çift kol nakilleri yapan Prof. Dr. Ömer Özkan’ın ameliyatlarını gerçekleştirdiği Esma, yüzündeki tüyden kurtuldu. Antalya’da geçirdiği 7 aylık tedavi sürecinin ardından Malatya’ya dönen Esma’nın yüzü artık gülüyor.

Esma'nın yüzü Erdoğan'ın talimatı ile güldü! - Resim : 4

SAĞLIK BAKANLIĞINA TALİMAT VERDİ

Esma’yı Antalya dönüşü ziyaret eden AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Esma’nın ilk halini gördüğümde, kendi evladımız gibi yapmamız gereken ne varsa başla göz üstüne dedik. Sağlık Bakanlığımızla temasa geçtik. Cumhurbaşkanımıza Esma’nın fotoğrafını gösterdim. Bana ilk talimatı, ‘kendi evladın için ne yapacaksan Esma içinde onu yapacaksın’ oldu. Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanlığını talimatlandırdı. Daha sonraki ziyaretimizde Prof. Dr. Ömer Özkan’ın bu ameliyatı yapacağı kanaatine vardık. Cumhurbaşkanımız direkt Ömer hocayı aradı, ‘Bu evlat bizim Allah’tan aşağı size emanetimiz, ne gerekiyorsa siz yapıyorsunuz, bizde üzerimize düşeni yapacağız’ dedi. Ömer hocamız cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte kendi insanlığını da göstererek çok yakından ilgilendi” dedi.

Esma'nın yüzü Erdoğan'ın talimatı ile güldü! - Resim : 5

“TAYYİP AMCA SENİ ÇOK SEVİYORUM”

Kızının yeniden sağlığına kavuşması için uzun süredir mücadele veren anne Duygu Sarıgül, zor bir dönemden bugünlere geldiklerini belirterek, “Allah kimsenin evladına vermesin. Benim için çok zor bir süreçti. 7 ay hastanede kaldım. Kızım çok zor operasyonlardan geçti. Buna da şükür. Esma’yı hiç sokağa çıkaramıyordum. Hastaneye gittiğimde, ‘Buna ne oldu, ziyarete mi gittin?’ diye soruyorlardı. Ben, ‘Allah vergisi’ diyordum. Bazı çocuklar, ‘korkunç’ diyorlardı. Emeği geçen Prof. Dr. Ömer Özkan’a çok teşekkür ediyorum. Esma, ‘yüzüm iyileşirse okula gideceğim. Kıllarım gitti’ diyor” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden ve öpücük gönderen Esma ise, “Tayyip amca seni çok seviyorum. Yüzüm gülüyor ve sokağa çıkabiliyorum artık” diye konuştu.

Esma'nın yüzü Erdoğan'ın talimatı ile güldü! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Malatya
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.