Eskişehir'de bir grup gençten protesto! Geceyi parkta geçirmek istediler

Dün İzmit'te yurt protestosu yapan gençlerin hiçbirinin yurt konusunda talebi olmadığı tespit edilmişti. Yurt başvuru sonuçlarının ardından sosyal medyada Kredi Yurtlar Kurumu üzerinden yürütülen yurt provakasyonu sürerken, Eskişehir'de eylem yapan bir grup gencin geceyi parkta geçirmek istemesine polis izin vermedi.

Eskişehir'de, yurt fiyatlarının ve ev kiralarının yüksek olmasını protesto etmek için basın açıklaması yapan bir grup geceyi parkta geçirmek istedi.

Eskişehir'de bir grup gençten protesto! Geceyi parkta geçirmek istediler

Aralarında üniversite öğrencilerinin de olduğu bir grup, Eskibağlar Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki bir parkta toplanarak, 'Barınamıyoruz' yazılı pankart açtı. Basın açıklamasının ardından geceyi parkta geçirmek isteyen gruba, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa göre basın açıklaması yapılması ve pankart açılmasının yasak olduğunu hatırlatan polisler, dağılmalarını istedi.

Polisin uyarılarına rağmen parktan ayrılmayan 6 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Eyleme katılanların yurt başvuruları ya da talepleri olup olmadığı hakkında açıklama bekleniyor.

Yurt başvuru sonuçlarının ardından sosyal medyada Kredi Yurtlar Kurumu üzerinden provakasyonlar başlamış, birileri öğrencileri park eylemlerine yönlendirmişti. Dün gece İzmit'te yurt fiyatlarının ve ev kiralarının yüksek olmasından şikayetçi ederek eylem yapan bir grup gençten hiçbirinin yurt konusunda talebi olmadığı hatta bazılarının öğrenci olmadığı tespit edilmişti.

DHA

Eskişehir'de bir grup gençten protesto! Geceyi parkta geçirmek istediler ile ilgili etiketler Eskişehir yurt protesto provakasyon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.