Eskişehir ve Kütahya için aşırı sıcak uyarısı! 6 Ağustos'a dikkat

Meteoroloji’den Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik ilçeleri için aşırı sıcak hava uyarısı geldi. 6 Ağustos 2020 Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların bu ilçelerde mevsim normallerinin üzerinde olacağı kaydedildi.

Meteoroloji’den gelen son dakika uyarısına göre; Kurban Bayramı’nın hemen ardından 6 Ağustos tarihinden itibaren özellikle Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik ilçelerinde aşırı sıcakların etkili olacağı belirtildi. Hafta sonuna kadar devam edecek olan aşırı sıcak havada 8 derecelik sıcak artışlarının görülebileceği ifade edildi.

Bursa ve Bilecik'te 2 ila 4, Kütahya'da 3 ila 5, Eskişehir'de ise 6 ila 8 derece bir sıcaklık artışının görüleceği ve bundan dolayı da özellikle yaşlılar ile birlikte hamilelerin bu tarihlerde sıcaklara maruz kalmaması gerekliliğinin altı çizildi.

"Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde 6-7 Ağustos günleri, vatandaşlarımızın, özellikle kronik rahatsızlıkları bulunanlar ile çocuk ve yaşlılarımızın, sıcak havanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları ve güneş ışığının dik geldiği saatlerde açık havada bulunmamaları önem arz etmektedir.

Ayrıca tarımla uğraşan vatandaşlarımızın da ürünlerini ve çiftlik hayvanlarını sıcak havanın olumsuz etkilerinden korumak amacıyla dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Eskişehir ve Kütahya için aşırı sıcak uyarısı! 6 Ağustos'a dikkat

Eskişehir ve Kütahya için aşırı sıcak uyarısı! 6 Ağustos'a dikkat ile ilgili etiketler hava durumu Eskişehir Kütahya Meteorolji
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.