Eski pilotlara 'harbe hazırlık eğitimi' çağrısı!

Türk Hava Yolları (THY) ve özel havayolu şirketlerinde pilot olarak görev yapan eski askerlerin, 'harbe hazırlık eğitimi'ne çağrıldığı iddia edildi.

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) çok sayıda pilot ihraç edildi.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, ortaya çıkan pilot açığının büyümesinin ardından THY ve özel havayolu şirketlerinde pilot olarak görev yapan eski askerlere 'göreve dönün' çağrısı yapıldı.

Söz konusu iddiaya göre, Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı tarafından pilotlara gönderilen mektupta şöyle dendi:

"Bölgemizde meydana gelen gelişmelerin yanı sıra, ülkemizin bölgesel ve küresel gücü arttıkça istikbal ve istiklalimize yönelik tehditlerin de bir o kadar arttığını görmekteyiz. (…) Bu maksatla yapılan çalışmalar, eski personelimizin tecrübelerine başvurmanın zaruri hale geldiğini göstermektedir. Ülkemizin ve milletimizin bekasının devamı için gönüllü olmanız durumunda ihtiyat pilot statüsüne alınarak, yapılan planlamaya göre öncelikle 34 iş günü sürecek harbe hazırlık tazeleme eğitimi verilecek. Daha sonraki aşamada harbe hazırlığın devamı amacıyla yılda iki ya da üç kez yaklaşık 10'ar işgünü olacak şekilde harbe hazırlık seviyesini belirlenen uçakla muhafaza etmeniz sağlanacak."

Eski pilotlara 'harbe hazırlık eğitimi' çağrısı! ile ilgili etiketler TSK Hava Kuvvetleri THY eski pilot ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.