Eski milletvekili Mahmut Alınak tutuklandı

Kars'ta 4 gün önce gözaltına alınan Halkın Emek Partisi (HEP) Kars Milletvekili ve yazar Mahmut Alınak, PKK/KCK terör üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Alınak hakkında Kars Sulh Ceza Hâkimliği tarafından terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

ÖRGÜT ÜYESİ OLDUĞU GEREKÇESİYLE TUTUKLANDI

Alınak, perşembe günü evine yapılan polis baskınında gözaltına alındı. Dün, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilen Mahmut Alınak, savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle çıkarıldığı Sulh Ceza Hâkimliği’nce ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklandı.

KELEPÇE TAKILDI

Adliye çıkışı Mahmut Alınak’ın oğlu, babasının fotoğrafını çekmek isteyince polisler araya girdi. Polislerin izin vermemesi üzerine Alınak ve oğlu güvenlik güçleriyle tartışmaya başladı. Tartışma sonunda polis, Mahmut Alınak’a kelepçe takarak asansöre bindirdi. Mahmut Alınak avukatı aracılığıyla, “Beni merak etmeyin” mesajı gönderdi.

68 yaşındaki Mahmut Alınak daha önce de 9 kez tutuklanmıştı.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran imzası ile yapılan açıklamada, Alınak’ın sağlık sorunları olmasına rağmen 10’uncu kez tutuklandığına yer verildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: Alınak cezaevine götürülürken, adliyede bulunan kolluk tarafından kendisine hukuksuz bir şekilde zorla kelepçe takılmak istendi.Türkiye’de tüm baskılara ve tehditlere rağmen “onur kavgası” veren siyasetçilerin varlığına tahammül edemeyen bir iktidar var. Hukuku, adaleti ve insan haklarını her gün ayaklar altına alıp çiğneyen, demokratik siyasete kelepçe vurmak isteyen bu iktidar; daha önce 9 defa tutuklanan Mahmut Alınak’ı tutuklayarak ve cezalandırarak susturamayacağını hala anlamamaktadır.

Gücünü halktan alan siyasi bir hareket, tutuklama, gözaltı ve kelepçelerle bitirilemez. AKP-MHP ittifakı da bu tarihsel gerçeği yaşayarak öğrenmeye mahkûmdur. Mahmut Alınak da kendi halkının değerleri ve onuru için mücadele etmekten vazgeçmeyecektir. Bu nedenle iktidar, insan hak ve özgürlüklerini hiçe sayan siyasi soykırım saldırılarını bir an önce sonlandırmalıdır.



Eski milletvekili Mahmut Alınak tutuklandı

Eski milletvekili Mahmut Alınak tutuklandı ile ilgili etiketler Kars Gözaltı milletvekili tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.