Eski HDP'li milletvekili Ahmet Türk: Biz olmadan Millet İttifakı seçim kazanamaz

HDP'li eski milletvekili Ahmet Türk'ten CHP ve Millet İttifakı konusunda açıklamalar geldi. HDP olmadan CHP'ni seçim kazanamayacağını belirten Türk, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun nabza göre şerbet verdiğini söyledi. Ahmet Türk, "Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum"

Eski HDP Milletvekili Ahmet Türk Independent Türkçe'ye açıklamalarda bulundu. "Millet İttifakı biz olmadan seçim kazanamaz" diyen Türk, sınır ötesi operasyonlara yapılan dualardan HDP'nin duyduğu rahatsızlığını da dile getirdi. CHP'nin çift dil kullandığını söyleyen Türk, "Nabza göre şerbet veriyorlar" dedi. İşte Türk'ün açıklamaları:

HİÇ RENK VERMEDİ

Bir süre önce Kılıçdaroğlu ile kahvaltı ettik. Millet İttifakı ve CHP'nin Kürt meselesine bakışını, bilhassa HDP'ye yönelik baskı, zulüm ve tutuklamalar konusundaki suskunluklarını eleştirdim.

Bu münasebetle dedim ki: Sosyal Demokrat Halkçı Parti listelerinden seçime katılıp milletvekili olmamız nedeniyle Genel Başkan Erdal İnönü'ye şiddetli eleştiriler yöneltildi. Mesela, 'Bölücüleri kanadınız altına alıyorsunuz' denildi. Buna rağmen İnönü, her türlü karalamayı göğüsledi; bizlere sahip çıktı, yaptığının isabetli olduğunu savundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na, Kürt sorunun çözümüne ilişkin ilk kuralın bu meseleyi sahiplenip içselleştirmek olduğundan bahisle, buna göre bir plan ve program yapılmasını önerdim. Aksi takdirde, sözü çokça edilen toplumsal demokrasi ve özgürlüklerin başarısız olacağını söyledim. Dedim ki: 'Sayın Kılıçdaroğlu, siz neden uzak duruyorsunuz HDP ve Kürtlerden?' Doğrusu, hiç renk vermedi ve ses çıkarmadı.

Sadece Kılıçdaroğlu değil; CHP içinde de buna benzer yalpalamalar, günübirlik konuşmalar ve ziyaret edilen yerin ahalisi göz önüne alınarak nabza göre şerbet vermeler devam ediyor.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün Avrupa'da kayyım politikasına destek vermesi ve Kılıçdaroğlu'nun Zap-Metina bölgesindeki sınır ötesi operasyonda dualı sözleri buna örnektir.

SEÇİMİ KAZANAMAZLAR

Ekrem İmamoğlu iyidir hoştur, lakin başkan seçildikten sonra gittiği Diyarbakır'da bölge halkına seslendiği konuşmalarıyla son Rize konuşması arasında dağlar kadar fark var. Bu tür çift dil kullanmanın hangisi doğru?

Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum.

Muhalefetin tutumu belirsiz ve bulanık. Her şeyi sandığa ayarlamış. Oysa sokaktaki insanlarla birlikte hareket edilmediği, onların aktif muhalif faaliyetlere katılımının sağlanmadığı ve koordinasyon halinde sokakla Ankara merkezli parlamento içi siyaset birleştirilmediği sürece, Millet İttifakı hayal kuran tüccar durumuna düşer.

Kürtler olmadan, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanamayacağı açıktır. Bu dinamik salt sandığa gitmek için değil, mevcut iktidar sonrasında hayatın her alanına aktif katkıda bulunmak için de gereklidir.

Eski HDP'li milletvekili Ahmet Türk: Biz olmadan Millet İttifakı seçim kazanamaz ile ilgili etiketler Ahmet Türk HDP CHP milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.