Eski futbolcu ve MHP Milletvekili Saffet Sancaklı'dan HDP'li Murat Sarısaç'a 'bu kafalar' tepkisi!

Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülürken, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, eski futbolcu olan milletvekilleri Saffet Sancaklı ve Alpay Özalan'ı hedef aldı. Sarısaç'ın "Bu kanun teklifi de yine bu kafayla oluşturulmuş bir kanun teklifi." sözlerine tepki gösteren MHP Kocaeli Milletvekili Sancaklı, "Şimdi, 'bu kafalar' dediğiniz kafalar, dünyanın her yerinde İstiklal Marşı'nı onlarca defa okutturmuş kafalar." dedi.

Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşüldü. Teklifin 13 maddesi kabul edildi.

Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında söz alan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ise daha önce TBMM Genel Kurulunda çıkan bir gerginliği yatıştırmak amacıyla yaptığı bir konuşmada kullandığı "Ben ve Alpay 20 yıldır yarım kiloluk topa o kadar kafa attık ki bizi artık hoş görürsünüz." sözlerinin HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç tarafından yanlış anlaşıldığını dile getirdi.

Sözlerinin tamamen espri amaçlı olduğunun altını çizen Sancaklı, Sarısaç'ın "Bu kanun teklifi de yine bu kafayla oluşturulmuş bir kanun teklifi." sözlerine tepki gösterdi.

Saffet Sancaklı, şunları söyledi: "Şimdi, 'bu kafalar' dediğiniz kafalar, bu ülkenin spor tarihine altın harflerle yazılmış. Bu kafalar dünyanın her yerinde İstiklal Marşı'nı onlarca defa okutturmuş kafalar. Onun için bir spor yasası yazılırken Saffet Sancaklı ve Alpay Özalan'ın katkısının çok olması çok doğal. Bu da herhalde garipsenemez. Eğer biz burada avukatlarla ilgili bir yasada ön plana çıksaydık o zaman belki söylediğinizde haklı olabilirdiniz. Ama bu kafa güzel bir kafa, bu kafa milli bir kafa, bu kafa vatanını, bayrağını, toprağını, ezanını, bu büyük Türk milletini seven kafa."

Eski futbolcu ve MHP Milletvekili Saffet Sancaklı'dan HDP'li Murat Sarısaç'a 'bu kafalar' tepkisi! ile ilgili etiketler TBMM Alpay Özalan MHP HDP spor yasası saffet sancaklı Murat Sarısaç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.