Eski Fransa Cumhurbaşkanı vefat etti

1974 ile 1981 yılları arasında Fransa'nın Cumhurbaşkanı olan Valery Giscard d'Estaing 94 yaşında vefat etti. Eski cumhurbaşkanının yeni tip koronavirüs nedeniyle tedavisinin sürdürüldüğü evinde vefat ettiği açıklandı. Valery Giscard d'Estaing 17 Kasım'da kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Valery Giscard d'Estaing'ın ailesinden yapılan açıklamada, 1974 ila 1981 yıllarında cumhurbaşkanlığı görevini yürüten d'Estaing Kovid-19 nedeniyle Loir-et-Cher bölgesindeki evinde yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca D'Estaing'ın Tours kentinde 17 Kasım'da da kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Siyasi hayatına 1956'da milletvekili olarak başlayan d'Estaing, Charles de Gaulle ve Georges Pompidou'nun cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Finans ve Ekonomi Bakanı olarak görev almıştı.

D'Estaing, 1974'te cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkmış ve 1981'e kadar bu görevini sürdürmüştü. 

Giscard d'Estaing, 2004 yılından bu yana Anayasa Konseyi üyesi olarak görevini sürdürüyordu.

Valery Giscard d'Estaing, "Avrupa'yı savunan siyasetçi" olarak tanınıyordu.

ALMAN GAZETECİ TACİZLE SUÇLAMIŞTI

Alman gazeteci Ann-Kathrin Stracke, Valery Giscard d'Estaing'in 2018 yılındaki bir röportaj sırasında kendisini taciz ettiğini iddia ederek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Alman televizyon kanalı WDR'de çalışan 37 yaşındaki Gazeteci Ann-Kathrin Stracke şikayetini 10 Mart 2020'de Paris Cumhuriyet Savcılığına göndermişti.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı vefat etti ile ilgili etiketler Fransa Cumhurbaşkanı Taciz Valery Giscard d'Estaing Ann-Kathrin Stracke
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.