Eski eşi Fulya Kalkavan ile mahkemelik olan Metin Şentürk'ün başvurusuna ret

Şarkıcı Metin Şentürk, 2006 yılında sessiz sedasız evlendiği Fulya Kalkavan'dan 2014 yılında boşanmıştı. Fulya Kalkavan boşandıktan bir yıl sonra mal rejiminden kaynaklanan katkı payı ve katılma alacağına ilişkin dava açmıştı. Kalkavan’a mal paylaşımı davasından 4 buçuk milyon TL ödemeye mahkum olan Şentürk, yeniden yargılama başvurusu mahkeme tarafından reddedildi.

Boşanma davasını kaybeden ve eski eşi Fulya Kalkavan’a mal paylaşımı davasından 4 buçuk milyon TL ödemeye mahkum olan 55 yaşındaki şarkıcı Metin Şentürk, yeniden yargılama başvurusu mahkeme tarafından reddedildi.

 

NE OLMUŞTU?

Mahkeme Metin Şentürk'ün 2009'da satın aldığı Sarıyer'deki lüks malikanesi hakkında Fulya Kalkavan'ın 4 milyon 337 bin TL hakkı olduğuna 2018'de karar vermişti. İstinaf ve Yargıtay'da mahkemenin kararını onamıştı.


ŞENTÜRK YENİDEN YARGILAMA İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; Metin Şentürk Aile Mahkemesi ve üst mahkemelerin vermiş olduğu kararların hukuka, anayasa ve diğer yasalarımıza aykırılık teşkil ettiğini belirterek yargılamanın yenilenmesi için İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurmuştu.

''TÜM FİNANSMANI EVLENMEDEN ÖNCE SAĞLADIM''

Metin Şentürk dilekçesinde, "Sarıyer'deki lüks malikanesinin satın alma ve inşa ettirilmesinin ve tüm finansmanını evlilik tarihinden çok önce elde ettiğim kişisel malları satılması ve almış olduğum krediler ile sağlamış olup görme engelli sanatçı olmam sebebiyle taşınmazın görme engellilerin kullanımına göre dizayn edilmiştir" demişti.

 

MAL PAYLAŞIMI DAVASININ YENİDEN YAPILMASINI İSTEDİ

Dilekçede dava konusu taşınmazın evlilik birliği içerisinde edinilmiş mal olmaktan çok engelli bir vatandaşın tüm hayatını ideme ettirebildiği bir mekan olarak değerlendirilmesi gerektiğini ileri sürülmüştü. Mahkemelerin bu durumu göz ardı ederek hüküm kurduğunu belirten Metin Şentürk, mal paylaşımı davasının yeniden yapılmasını istemişti.

Mahkemenin Metin Şentürk hakkında adil yargılamayı etkilemek suçundan şikayetçi olmasını isteyen Fulya Kalkavan avukatı Dilek Şahbaz da mahkemeye dilekçe vermişti.

Metin Şentürk'ün görme engelli olmasını kullandığının ileri sürüldüğünün yer aldığı dilekçede, "Metin Şentürk mahkemenin yeniden yargılama kararı vermesi için yargı organlarını nesnel ve hukuki incelemeden vazgeçirerek kamuoyu ve medya baskısı sonucunda karar verilmesini sağlamaya çalışmaktadır. Amaç gayrı meşru biçimde lehine sempati yaratmaktır" dedi.


METİN ŞENTÜRK'ÜN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

İstanbul Aile Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı. Fulya Kalkavan'ın avukatı Bayram Sak, "Davacının talepleri hukuki dayanaktan uzaktır. 4 bilirkişi raporu ile tüm incelemeler mahkemesince değerlendirilmiştir, yeniden yargılamayı gerektirir herhangi bir husus yoktur, davanın reddini talep ediyoruz" dedi.

FULYA KALKAVAN YASAL İŞLEMLERE BAŞLAYACAK

Mahkeme gerekçesi sonradan yazılmak üzere Metin Şentürk'ün açtığı davayı reddetti. Fulya Kalkavan şimdi, sanatçının lüks villasından mahkemenin belirlediği payı almak için yasal işlemlere başlayacak.

Eski eşi Fulya Kalkavan ile mahkemelik olan Metin Şentürk'ün başvurusuna ret ile ilgili etiketler mahkeme dava metin şentürk Fulya Kalkavan boşanma davası mal paylaşımı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.