PKK ve DEAŞ'tan kirli iş birliği! Aynı botta yakalandılar

Yunanistan sınırını botla geçmeye çalışan 3 kişi güvenlik güçlerince yakalandı. Aralarında eski Ergani DBP ilçe başkanının da bulunduğu kişilerin ikisinin PKK terör örgütü, birinin ise DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu belirlendi. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden ikisi tutuklandı, biri ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Kırsalda süren başarılı operasyonlarla kan kaybetmeyi sürdüren terör örgütü PKK, kent merkezlerinde de emniyet ve jandarma operasyonlarıyla hareket kabiliyetini yitirdi.

YUNANİSTAN'A KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre: Aralarında eski Ergani DBP ilçe başkanının da bulunduğu 3 şüpheli, 12 Ocak'ta Meriç Nehri üzerinden bot/kayıkla Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı.

PKK ve DEAŞ'tan kirli iş birliği! Aynı botta yakalandılar

Edirne'de jandarma komutanlığına bağlı ekiplerin düzenlediği takip ve operasyon sonucunda yerleri tespit edilen kişiler Uzunköprü Sınır Hattı'nda ele geçirildi.

İKİSİ PKK, BİRİ DE DEAŞ ÜYESİ ÇIKTI

Yakalandıktan sonra emniyette ifadeleri alınan üç kişiden ikisinin terör örgütü PKK, diğerinin ise terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu tespit edildi.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen üç kişini hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan daha önceden işlem yapıldığı belirtildi.

BİRİ SERBEST KALDI, İKİSİ TUTUKLANDI

Şüphelilerden ikisi tutuklandı, diğeri ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MURAT KARAYILAN'DAN 'DEAŞ İLE İŞ BİRLİĞİ' TALİMATI

Yetkililer, söz konusu operasyon ile geçmişte terör örgütü PKK elebaşlarından "Cemal" kod adlı Murat Karayılan'ın "DEAŞ ile iş birliği yapılması" yönünde örgüt mensuplarına verdiği talimatın Edirne'de yapılan operasyonla gün yüzüne çıktığını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Adana'da terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itirafçı olan Suriyeli kadın terörist, ifadesinde terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın "DEAŞ ile iş birliği yapılması" yönünde örgüt mensuplarına talimat verdiğini anlatmıştı.

Örgütün yeni stratejilerinden birinin DEAŞ ile eylem düzenlemek olduğuna işaret eden Miray H, "PKK/KCK/PYD/YPG olarak DEAŞ'ın yapacağı eylemlere gerek mühimmat, gerek milis-işbirlikçi olmak üzere destek verilmesi gerektiği 'Cemal' kod adlı Murat Karayılan (PKK elebaşılarından) tarafından yazılan ve bize okunan mektubun içeriğinde geçmiştir." itirafında bulunmuştu.

 

 

PKK ve DEAŞ'tan kirli iş birliği! Aynı botta yakalandılar ile ilgili etiketler Ergani PKK DEAŞ Edirne
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.