Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, HDP'li Demirtaş'ı savundu

Canlı yayındaki konuşması sırasında HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna itiraz eden Hanefi Avcı, 6-8 Ekim Olayları sırasında yandaşlarını sokağa döken ve 53 kişinin katlinden sorumlu olan Demirtaş'ı savundu. Avcı, "Vekiller her türlü siyasi dokunulmazlıklara sahiptirler, fiili olarak örgütler bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları evrensel hukuka aykırıdır." dedi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programında, Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtladı.

Hanefi Avcı, 6-8 Ekim 2014’teki Kobani Olayları'nda yandaşlarını sokağa dökerek Yasin Börü’nün aralarında olduğu 53 kişinin katlinden sorumlu olan HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a özgürlük istedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; demokratik parlamentoya inanan bir insan olduğunu ifade eden Hanefi Avcı, "Parlamentoda her türlü düşünceyi savunabilir. Bir örgütle organik bağı olmadığı sürece, konuşmalarından sorumlu tutulamaz. Vekiller her türlü siyasi dokunulmazlıklara sahiptirler, fiili olarak örgütler bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları hukuka aykırıdır. Evrensel hukuka aykırıdır. Fikirlerden dolayı kimse sorumlu olmamalı. Türkiye bunlara fatura kesiyor." dedi.

Demirtaş'ın fikir özgürlüğü nedeniyle içeride olduğuna vurgu yapan Avcı, 6-8 Ekim Olayları öncesi yapılan çağrı için, "O bir konuşma, fiilen bir şey değil. Ceza kanununda da vardır bu. Her alanda konuşabilirler görevleri bu. Tüm insanların fikirleri nedeniyle suçlu olmaması lazım." açıklamasını yaptı.

Demirtaş'ın eline silah almadığını savunan Avcı'ya Taha Hüseyin Karagöz, "Gülen de eline silah almadı o da mı masum?" sorusunu yöneltti. Hanefi Avcı'nın yanıtı, "FETÖ darbenin şefidir. Daha büyük bir suçu yok ama eldeki belgeler fiilen gösteriyor. Demirtaş ile o çok farklı şeyler. O ayrı bir şey bu örgüt daha önce kumpaslar yaptı. Onun yaptığı bütün kumpasları örgüt yönlendirdi." oldu.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, HDP'li Demirtaş'ı savundu ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş HDP hanefi avcı kobani olayları
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.