Eski basketbolcu Pieter Loridon kendisine bilerek Kovid-19 bulaştırdı

Belçikalı eski profesyonel basketbolculardan Pieter Loridon, "aşısız olduğu için cezalandırılmak istemediği" gerekçesi ile bilerek kendisine Kovid-19'a neden olan virüsü bulaştırdığını resmen açıkladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden bir oylama yaparak takipçilerine "aşısız ve sağlıklı kişilerin" kendilerine bilerek Omicron varyantını bulaştırma seçeneği olması gerekip gerekmediğini soran Loridon herkesi şaşırtmıştı.

Ertesi gün yaptığı paylaşımda da Kovid-19 hastası olan bir "kişinin salyasını burnuna sokarak" kendisini enfekte ettiğini söyledi. Bunu sadece Kovid-19 sertifikası alabilmek için yaptığını söyleyen Loridon, yakında iş için seyahat etmesi gerektiğini, sağlıklı da olsa aşısız kişilerin Kovid-19 sertifikası olmadan bunu yapamayacağını öne sürdü.

Eski basketbolcu Pieter Loridon kendisine bilerek Kovid-19 bulaştırdı

Belçikalı yetkililer bu duruma büyük bir tepki gösterirken ülkenin Flaman Bölgesinin Sağlık Bakanı Wouter Beke, sosyal medya üzerinden Loridon’a, "Hastaneye düşersen sağlık sistemimiz sana da bakar. Ancak bu yaptığın iki yıldır zorlu şartlarda ellerinden gelenin en iyisi yapmaya çalışan sağlık çalışanlarına saygısızlıktır." ifadesini kullandı.

Belçika hükümetinin Kovid-19 politikalarında danışmanlık yapan virolog Marc Van Ranst da "Başkalarının salyasını burnuna sokmak mı? Ne zamandır böyle şeyler yapıyoruz? Üstelik bilinmeyen miktarda virüs almış. Bulaş partileri adı verilen etkinliklerden sonra çok sayıda insan öldü. Daha birkaç gün önce böyle bir vaka gördük." mesajını paylaştı.

Eski basketbolcu Pieter Loridon kendisine bilerek Kovid-19 bulaştırdı ile ilgili etiketler Pieter Loridon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.