Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut vefat etti

Eski başbakanlardan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybetti.

Eski başbakan ve TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yıldırım Akbulut, sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı hastanede 86 yaşında yaşamını yitirdi.

80'li ve 90'lı yıllarda Türk politikasının önde gelen isimleri arasında yer alan Yıldırım Akbulut 1989–1991 yılları arasında Başbakanlık ve Anavatan Partisi Genel Başkanlığı görevini sürdürmüş, iki kez de TBMM Başkanlığı görevini üstlenmişti.

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut vefat etti

"HOMOSEKSÜELLİK ŞÜPHESİ OLAN KİŞİLERİ 24 SAAT GÖZALTINDA TUTMA YETKİSİ"

Fıkraları, esprileri ve gaflarıyla Türk siyasi tarihinde farklı bir renk olan Akbulut, İçişleri Bakanlığı döneminde Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu’na eklenen bir maddede homoseksüellikten söz edilmemiş olmasına karşın Meclis'teki şu konuşması ile akıllara kazınmıştı:

"Yeni kanun bizlere homoseksüellik şüphesi olan kişileri 24 saat gözaltında tutma yetkisi veriyor… Homoseksüelliğin anti-sosyal eğilimlerden biri olmadığına inanmıyoruz. Böyle sapık düşünceleri ve eğilimleri olan kişilere karşı katı olmalıyız. Bu tür insanların sayısı her geçen gün artmakta… Bu yüzden biz, her yerde, özellikle büyük şehirlerde bu insanlara karşı kanunlar çıkaracağız."

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut vefat etti - Resim : 2

Akbulut'un başbakanlık döneminde "Türkiye'de Kürt yoktur" açıklaması ise ANAP'ı karıştırmış, Türkiye uzun süre bu açıklamayı konuşmuştu.

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut vefat etti - Resim : 3

MUAZZEZ ABACI'DAN 'SABİLE' İSTEĞİ

Yarimadagazetesi yazarı Kemal Özcan, "Komik bir adamdı , hem güler, hem de güldürürdü." sözleri ile anlattığı Akbulut ile ilgili yazdığı köşe yazısında şu sözlere yer vermişti:

"Ona atfen yazılmış fıkra kitapları o dönem yok satıyordu..

Size bu vesileyle bir Yıldırım Akbulut fıkrası anlatayım biraz neşemiz yerine gelsin..

Fıkra değil aslında gerçek bir hikaye bu..

Yer maksim gazinosu Muazzez Abacı sahne almaktadır, o akşam Akbulut da gazinonun onur konuğudur.

Bir ara Muazzez Abacı sayın başbakanımızın masasına gelir ve istek şarkısı olup olmadığını sorar.

-Muazzez Hanım sizin “sabile” isimli şarkınıza bayılıyorum. Benim için terennüm eder misiniz rica etsem? der.

-Ama sayın başbakanım, benim “sabile” isimli bir şarkım yok ki, hatta öyle bir şarkı hiç duymadım ben biraz mırıldanmanızı rica etsem?

-Yıllar ayır-sabileeeeee, yollar ayır-sabileeee biz ayrılamayız.

Gelde buna gülme.."

 

 

Eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut vefat etti ile ilgili etiketler Ankara Hastane vefat yıldırım akbulut
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.