ESKİ BAŞBAKANA INSTAGRAM ŞOKU!

SuperHaber programcısı - Gazeteci Metehan Demir ile SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, Avustralya eski başbakanı Tony Abbott’ın, bir Instagram paylaşmanın ardından başına gelenler üzerinden sosyal medyanın tehlikeli yüzüne dikkat çekti…

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay, sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımların nelere yol açabileceğinin dikkat çekici bir örneği oldu.

Dış basında manşetlere taşınan habere göre Avustralya eski başbakanı Tony Abbott, bir seyahati sonrasında mürettebata teşekkür etmek üzere uçağa biniş kartının fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. Abbott’ın 21 Mart'ta Sidney'den Tokyo'ya yaptığı uçuş için kullandığı biniş kartının fotoğrafını paylaşmasının ardından, hacker Alex Hope, rezervasyon referansı biniş kartına basıldığı için eski başbakanın tüm özel bilgilerine ulaştı.

Hacker Hope, bu işlemin sadece 45 dakikasını aldığını belirterek, bunu Instagram’daki paylaşımların insanların başına işler açabileceğini göstermek adına yaptığını ve eski başbakan Abbott’a ulaşarak kendisine durumu anlattığını belirtti.

Bu haberi paylaşarak sosyal medya hesaplarının nasıl tehlikeli olabileceğine dikkat çeken Metehan Demir, "Bu durum insanların günlük hayatında yaşadığı en önemli meselelerden biri. Instagram, Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya hesapları herkesin hayatının bir parçası. Sosyal medya hesabımıza uçuş kartımızı koymayalım. Meraklı hacker bir anda tüm bilgileri alabilir. Gereksiz bir durum, kişi kötü niyetli de olabilir.Dikkat etmek lazım. Hoş anları paylaşalım ama uçuş biletlerimizin özellikle barkod kısmını paylaşmayalım." ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz… 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

ESKİ BAŞBAKANA INSTAGRAM ŞOKU! ile ilgili etiketler Metehan Demir Sosyal Medya Instagram

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.