Eski bakanlardan Zeki Ergezen vefat etti...

AK Parti'nin kurucu isimlerinden eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen vefat etti. 71 yaşındaki Ergezen bir süredir Ankara'da kanser nedeniyle tedavi görüyordu. Eski bakan memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesinde toprağa verilecek.

Milli görüşün önemli isimlerinden, AK Parti'nin kurucuları arasında olan eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, bir süredir kanser nedeniyle tedavi görüyordu. 

Ankara'da tedavi altında tutulduğu hastanede hastalığına bağlı çoklu organ yetmezliği gelişen Ergezen 71 yaşında vefat etti. 

2 Aralık 1949 yılında Bitlis'in Ahlat ilçesinde dünyaya gelen Zeki Ergezen'in cenazesi Ahlat'ta toprağa verilecek. 

Eski bakanlardan Zeki Ergezen vefat etti...

ZEKİ ERGEZEN KİMDİR?

Milli görüş camiasının önemli isimleri arasında olan AK Parti'nin kurucu kadrosunda bulunan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen 1949 yılında doğdu.

Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun olan Ergezen, Bitlis ve Muş'ta Bayındırlık İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünde İnşaat Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

TBMM'de 19, 20, 21 ve 22. dönem Bitlis Milletvekilliği yapan Ergezen, 20. dönemde TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevini yaptı.

Zeki Ergezen, 58. ve 59. hükümetlerde ise Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak kabinede yer aldı.

Zeki Ergezen ayrıca, 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Eski bakanlardan Zeki Ergezen vefat etti... ile ilgili etiketler Bitlis Ahlat kanser Ankara TBMM zeki ergezen bayındırlık ve iskan bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.