Eski bakan Zeki Ergezen için TBMM'de tören

Dün hayatını kaybeden Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen için ilk tören TBMM'de düzenlendi. Ergezen'in cenazesi Hacı Bayram Veli Camii'nde kılınan namazın ardından Bitlis’e gönderildi.

Dün vefat eden eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen için TBMM'de tören düzenlendi.

Eski bakan Zeki Ergezen için TBMM'de tören

Törene, 71 yaşında vefat eden Ergezen'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski TBMM Başkanları Binali Yıldırım, İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, TBMM İdare Amiri Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ile bazı milletvekilleri ve TBMM çalışanları katıldı.

CENAZE NAMAZI KILINDI

TBMM'de düzenlenen törenin ardından Ergezen için Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Buradaki törende İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Adbulhamit Gül, Ankara Valisi Vasip Şahin, Meclis eski Başkanları Binali Yıldırım ve İsmail Kahraman, eski bakan ve milletvekilleri de hazır bulundu.

Eski bakan Zeki Ergezen için TBMM'de tören - Resim : 2

MEMLEKETİNE GÖTÜRÜLDÜ

Öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Zeki Ergezen’in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis’in Ahlat ilçesine götürüldü.

ZEKİ ERGEZEN KİMDİR?

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 1949 yılında doğan Ergezen, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. Bitlis ve Muş'ta Bayındırlık İl Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğünde İnşaat Dairesi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünde İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulunan Ergezen, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeleri arasında yer aldı.

Eski bakan Zeki Ergezen için TBMM'de tören ile ilgili etiketler AK Parti TBMM vefat zeki ergezen eski bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.