Eski Almanya Başbakanı'ndan Türkiye'ye övgü!

Dünyada gıda krizinin çözme noktasında kilit rol oynayan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder açıklamalarda bulundu. Schröder "Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan elinden geleni yapıyor ve uluslararası çapta bu yaptıkları karşılık buluyor. Erdoğan, bu noktada çok önemli bir rol oynadı ve uluslararası alanda takdir topladı" dedi.

Antalya'da düzenlenen '12'nci Türkiye Enerji Zirvesi'nde konuşma yapan Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa'da yaşanan enerji sıkıntısına değindi:

"Avrupa olarak bizlerin kendimizi refah konusunda yaşanacak sıkıntılara, bunun sonuçlarına özellikle de yüksek enerji fiyatlarının ve enflasyonun sonuçlarına kendimizi hazırlamamız şart. Sadece burada değil tahıl ihracatında yaşanan sıkıntılar da çok büyük bir tehlike arz ediyor."

"Türkiye uluslararası diplomaside güven kazandı"

Eski Almanya Başbakanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin, özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgede yaşanan tahıl sorununun çözümü için elinden geleni yaptığını işaret etti ve açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları uluslararası arenada takdir edilmekte. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı, bu anlamda çok büyük bir rol oynadı. Her iki tarafın da güvenini kazandı, özellikle de uluslararası diplomasinin güvenini ve takdirini kazandı. Gıda sorunu ile ilgili yapılan bu çalışmanın savaşı sonlandırma noktasında çok iyi bir örnek olacağını düşünüyorum."

"Ümit ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşı sonlandırma noktasında çok önemli bir rol oynayacaktır." diyen Schöder, "başlangıç noktası her iki tarafta da hem politika anlamında hem de farklı alanlarda çok ciddi bir iş birliği gerektiriyor. Özellikle büyük bir enflasyon dalgası ile mücadele edebilmek için gerekli olan politik çalışmalar ve enerji politikalarından haricen diğer alanlarda atılacak adımlar çok büyük bir önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

"Çok acı sonuçları olacak"

Schröder, Almanya ile Avrupa'da bulunan birçok firmanın da fiyat artışları ile zorluklar yaşadığının altını çizerek, şunları söyledi:

"Bunun elbette çok acı sonuçları olacak. İşsizlik artışa geçecek. Enerji fiyatlarını makul seviyede kalması için enerji güvenliği sağlanması şart. Gaz konusunda ani fiyatlandırmaya dikkat edilmeli. Almanya ekonomisine baktığımızda, ucuz gaz satın alma gücüne sahip olmadığını görüyoruz. Bu nedenle ulusal çapta bazı tedbirleri alınması şart. Bu konuda en önemli şeylerden birisi de gaz şirketlerinin inanılmaz kar ettiğini söyleyebiliriz. Bence bu mutlaka üzerinde düşünülmesi gereken ilk konu.

 

 

 

Eski Almanya Başbakanı'ndan Türkiye'ye övgü! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Almanya Tahıl Koridoru
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.