Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, 84 yaşında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Powell, ABD'nin Afganistan ve Irak'ı işgal ettiği sırada bakanlık koltuğunda oturuyordu.

Eski Abd Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Colin L. Powell, 84 yaşında koronavirüs nedeniyle vefat etti. 

AİLESİ FACEBOOK ÜZERİNDEN DUYURDU

Powell'in ölüm haberini ailesi Facebook üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu. Paylaşımda, "Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Colin L. Powell, bu sabah Covid-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle vefat etti." ifadelerine yer verildi.

"SEVGİ DOLUYDU, BÜYÜK BİR AMERİKALIYI KAYBETTİK"

Yakınları, Powell'in aşılarının tam olduğunu belirterek, "Dikkat çekici ve sevgi dolu bir kocayı, babayı, büyükbabayı ve büyük bir Amerikalıyı kaybettik" dedi

ABD'NİN AFGANİSTAN VE IRAK İŞGALLERİ SIRASINDA BAKANLIK KOLTUĞUNDAYDI

Powell, 1989-1993 ları arasında Gelenkurmay Başkanlığı, 2001-2005 yılları arasında George Bush'un ilk başkanlık döneminde Dışişleri Bakanlığı yaptı. 11 Eylül saldırıları sırasında, ABD'nin Afganistan'ı ve Irak'ı işgale ettiği sırada bakanlık koltuğunda oturuyordu.

COLIN LUTHER POWELL KİMDİR?

Colin Luther Powell, Amerikalı asker ve siyasetçi. 1989-93 arasında Abd genelkurmay başkanı, 2001-2005 yılları arasında da dışişleri bakanı olarak görev yaptı. ABD tarihinde bu görevlere getirilen ilk siyahi kökenlidir.

SADDAM HÜSEYİN HAKKINDA İSTİHBARAT RAPORU SUNMUŞTU

Irak'ın işgali öncesinde Saddam Hüseyin'in elinde kitle imha silahları olduğuna dair Amerikan istihbarat raporunu Birleşmiş Milletler'e sunan kişiydi. Bush'un ikinci döneminde koltuğu Condoleeza Rice'a bıraktı.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti ile ilgili etiketler powell
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.