Eski ABD Büyükelçisi Namık Tan da aynı hakaret dilini, aynı ima ile kullanmıştı

Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan Sedef Kabaş'ın hakaret dilinin eski ABD Büyükelçisi Namık Tan tarafından da 3 yıl önce kullanıldığı ortaya çıktı. Tan'ın 2019 yılında Twitter hesabından, "Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz ama saray ahır olur" paylaşımı yaptığı görüldü.

Sedef Kabaş, dün Tele-1 ekranlarında Cumhurbaşkanlığı makamı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tepki çeken açıklamalarda bulundu. Hakkında soruşturma başlatılan Kabaş, geçtiğimiz gece gözaltına alındı.

Sedef Kabaş'ın kullandığı hakaret dilini eski ABD Büyükelçisi ve bugünün sert muhaliflerinden Namık Tan'ın da 3 yıl önce kullandığı ortaya çıktı. Tan'ın 2019 yılında Twitter hesabından, "Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz ama saray ahır olur (Çerkez Atasözü)" paylaşımı yaptığı görüldü.

NE OLMUŞTU?

Sedef Kabaş Tele-1'de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamını, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur." şeklinde ifadeler ile hedef almıştı.

Kabaş, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Eski ABD Büyükelçisi Namık Tan da aynı hakaret dilini, aynı ima ile kullanmıştı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Sedef Kabaş namık tan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.