Esenyurt'ta mavi su kabusundan sonra bu defa da siyah su kabusu!

Esenyurt'tan başlayan Haramidere'nin Battal Gazi ve Örnek Mahallesi'ni ayıran bölümünde, suyun rengi atıklar nedeniyle önce laciverte sonra ise siyaha döndü. Çevreye koku yayan dere nedeniyle mahalle sakinleri pencerelerini açamadıklarını, balkona çıkamadıklarını belirterek çözüm istedi.

Çevre sakinlerinden Muhlis Karakoç, Battal Gazi ile Örnek Mahallesi'ni bölen derenin, Avcılar'daki Ambarlı Atık Su Tesisi'ne bağlandığını belirterek, ıslah edilmesi ya da üzerinin kapatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardım beklediklerini söyledi.

Esenyurt'ta mavi su kabusundan sonra bu defa da siyah su kabusu!


''YAĞMUR YAĞSA DA KOKU BİTSE DİYE BEKLİYORUZ''

Karakoç, "Az ileride oturuyorum. Yetkililer zaten bu kokuyu duyuyorlardır. Fabrikaların pis suyu akıyor. Buna bir çare bulmalılar, böyle olmaması lazım. Kokudan çocuğumuzla balkonda oturamıyoruz. Yakında kurban mevsimi gelecek. Herkes derisini, pisliğini gelip buraya atıyor. O daha pis bir koku. Bir-iki ay çekiyor. İnsanlar bir yağmur yağsa da o koku bitsin diye bekliyor. Belediye mi, kim ise buna bir çözüm bulmaları lazım" dedi. Köprü üzerinden akan pis suyu gösteren Furkan Şanlı ise, "Sürekli lağım kokuları geliyor. Fabrika atıkları da olabilir. Tekstil, ayakkabı fabrikaları yukarıda" diye konuştu.

Esenyurt'ta mavi su kabusundan sonra bu defa da siyah su kabusu! - Resim : 2

''KOKUDAN CAMLARI AÇAMIYORUZ''

Aynı bölgede oturan bir kadın da atık su deresinin çok pis koktuğunu ifade ederek, "Pislik kokuyor. Evlerin pencerelerini açamıyoruz. Başka söyleyecek bir şeyim yok. Nereden baksan 15-20 yıldan beri burası böyle. Az ileride oturuyoruz. Dereye de yakınız. Camları kokudan açamıyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz ama duymuyorlar" ifadelerini kullandı.

Esenyurt'ta mavi su kabusundan sonra bu defa da siyah su kabusu! - Resim : 3

(DHA)

 

 

Esenyurt'ta mavi su kabusundan sonra bu defa da siyah su kabusu! ile ilgili etiketler Esenyurt mavi su siyah su Haramidere battal gazi Örnek Mahallesi Ambarlı Atık Su Tesisi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.