Esenyurt'ta bodrum katta kurtarma operasyonu

İstanbul'da etkili olan kuvvetli sağanak yağış sonrasında Esenyurt Pınar Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın bodrum katını su bastı. Çevredekilerin içeride mahsur kalan insanlar olduğunu söylemesi üzerine itfaiye ekipleri harekete geçti. Bodrum katın korkulukları kesen itfaiye ekipleri 3 Suriyeli çocuk kurtarıldı.

Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı uyarılar sonrası kuvvetli sağanak yağış İstanbul'da etkisini gösterdi.

Yağanak yağışın sele dönüştüğü Esenyurt ilçesi, Pınar Mahallesi'nde bulunan bazı apartmanların bodrum katını su bastı.

1272 sokakta bulunan bir evde insanların mahsur kaldığı ihbarı üzerine itfaiye ekipleri kurtarma operasyonu başlattı.

Esenyurt'ta bodrum katta kurtarma operasyonu

3 SURİYELİ ÇOCUK KURTARILDI

Bodrum katın korkulukları kesen itfaiye ekipleri engelli bir vatandaşı 3 Suriyeli çocuğu kurtardı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde bugün öğleden sonra meydana gelen kuvvetli sağanak yağış, rüzgar, hortum ve yıldırım düşmesi olayları Esenyurt, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerimizde etkili olmuştur. Esenyurt İlçemizde yaşanan yoğun yağış sonrası oluşan dere taşması nedeniyle Pınar Mahallesi Ahmet Arif Caddesi 1272. Sokakta bulunan bir binanın zemin katında su baskını sonucu mahsur kalan Suriye uyruklu, 2, 3 ve 5 yaşlarındaki (3) çocuk AFAD ve İtfaiye ekiplerimizin müdahalesiyle kurtarılarak 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevk edilmiştir. Esenyurt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan çocukların sağlık durumları iyi olup, gerekli kontrolleri devam etmektedir. Tedavi gören çocuklarımıza, ailelerine ve hava muhalefeti nedeniyle zarar gören bütün İstanbullara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Esenyurt'ta bodrum katta kurtarma operasyonu - Resim : 2

CHP'Lİ BAŞKAN ESKİ YÖNETİMİ SUÇLADI

Habertürk ekranlarına bağlanan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, bu durumla ilgili önceki belediyeyi suçladı.

"Geçmiş yıllarda yapılan yanlış yapılaşma nedeniyle dere yatağına yapılan bazı yerleri su bastı. Vatandaşlarımız çok ciddi zarar gördüler. Biz de onlarla birlikte zararları gidermeye çalışıyoruz." dedi.

 

Esenyurt'ta bodrum katta kurtarma operasyonu ile ilgili etiketler Esenyurt Sel (Doğa olayı) Sağanak Yağış Yağmur kurtarma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.