Esed'in kirli yüzünü ortaya döken rapor!

Beşar Esed'in yönetimindeki Suriye rejimi tarafından çocuklara karşı işlenen savaş suçları BM tarafından hazırlanan raporda bir kez daha ortaya çıktı. İletişim Başkanlığı rejimin silah altına aldığı, hapse attığı, öldürdüğü ve kaçırdığı çocuklara ait sayıları bir grafik ile paylaştı.

İletişim Başkanlığı BM raporuna ilişkin hazırlanan grafiği, "Suriye'de rejim tarafından çocuklarak karşı işlenen savaş suçları, silah altına alınan çocuklar, hapsedilen çocuklar, öldürülen çocuklar, kaçırılan çocuklar, saldırıya uğrayan ve askeri üs olarak kullanılan hastane ve okullar " mesajı ile paylaştı. Esed'in kirli yüzünü ortaya döken rapor!

İşte Esed rejiminin insanlığa karşı işlediği savaş suçlarını içeren rapordan bazı veriler:

Silah altına alınan çocuklar: 15

Hapsedilen çocuklar: 2

Öldürülen çocuklar: 723

Kaçırılan çocuklar: 3

Saldırıya uğrayan hastane ve okul sayısı: 226

Askeri üs olarak kullanılan hastane ve okul sayısı: 10

Esed'in kirli yüzünü ortaya döken rapor! - Resim : 2Tabi tüm bu rakamlar BM görevlileri tarafından tespit edilmiş ihlaller. 

Tespit edilemeyenlerin sayısının ise bu rakamların kat be kat fazlası olduğu tahmin ediliyor... 

Esed'in kirli yüzünü ortaya döken rapor! ile ilgili etiketler Esed Suriye rejim çocuklar insanlık suçu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.