Esed'in Hafter'e yardım hayali SİHA'yla suya düşürüldü

Şam'dan Ürdün'de bulunan Aliya Havalimanı'na giden ve burdan havalanarak darbeci Hafter'e silah taşıyan kargo uçağı, inişe geçtiği sırada SİHA'lar tarafından vuruldu.

Libyalı darbeci General Hafter'e silah taşıyan Esed uçağının şaşırtma amaçlı bir rota takip ettiği ortaya çıktı.

İlk olarak Şam'dan havalanan ve ardından Ürdün Kraliçe Aliye Havalimanı'na inen destek uçağının, buradan da bazı destek unsuru ve Ürdünlü askeri uzmanı da beraberine alarak Libya' ya yöneldiği tespit edildi. 

Referans Medya'da yer alan habere göre: Libya Ulusal Mutabakat (UMH)  hükümetine bağlı Öfke Volkanı Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hafter milislerine mühimmat taşıyan Antonov tipi kargo uçağının, 5 Mayıs'ta Tarhune Havaalanı'na inişi esnasında vurulduğu doğrulandı.

 Öfke Volkanı Basın Merkezi, 5 Mayıs'ta Suriye'nin Şam Havaalanı'ndan kalkan Suriye hava yolu şirketi Cham Wings'e ait uçağın Libya hava sahasına girdikten sonra radardan kaybolduğu bilgisini de verdi. 

HAFTER 'TIBBİ MALZEME VAR' DEDİ

Konu ile ilgili Hafter cephesinden yapılan açıklama da ise vurulan uçakta tıbbi malzeme bulunduğu iddia edildi.

Darbeci Hafter güçlerinin sözcüsü Ahmed el-Mismari'nin uçağın vurulduğunu teyit etti Suriye'den hareket eden uçakta silah ve mühimmat bulunmadığını söyledi. 

Esed'in Hafter'e yardım hayali SİHA'yla suya düşürüldü ile ilgili etiketler Esed uçak Libya silah SİHA Hafter yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.