Esed'den terör örgütü PYD/YPG'ye özerklik vizesi!

PYD, kendi gibi eli kanlı Esed rejimiyle yaptığı kirli pazarlık sonrası kontrolündeki bölgelerde oluşturduğu sözde meclisleri tek çatı altında toplayacak. Ortak yönetimin merkezi ise Eyn İsa’da olacak.

Akşam'dan Osman Nuri Cerit'in haberine göre; Suriye’de kendi halkını katleden Esed Rejimiyle terör örgütü PYD’nin kirli pazarlığı su yüzüne çıktı. İdlib’e yönelik olası operasyonda Şam Rejimi’ne destek vereceğini açıklayan PYD/YPG’nin, buna karşılık istediği “özerklik” vizesini aldığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklama PYD’nin oluşturduğu Sözde Demokratik Suriye Meclis’nden (DSM) geldi.

HEBİBİ’DEN KÜSTAH AÇIKLAMA
DSM’nin sözde Başkanlık Konseyi üyesi Hikmet Hebibi, terör örgütü PYD’nin işgal ettiği topraklarda oluşturulan sözde yerel meclislerin DSM’nin öncülüğünde tek çatı altında toplanacağını duyurdu. Hebibi, “Özerk yönetimler ve meclisler arasında koordinasyonu sağlayacak bir adım atılacak. Bu kapsamda tüm kantonları kapsayan ortak sivil yönetim oluşturulacak. Ortak sivil yönetimin merkezi Eyn İsa’da olacak” ifadelerini kullandı. Örgütün bu adım ve yapılan açıklama “özerklik provası” olarak yorumlandı.

ABD'DEN SES YOK!
Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise ABD’nin bu gelişmelere tepki vermemesi. Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda kırmızı çizgisini net bir dille ortaya koyan Türkiye, ulusal güvenliğimize yönelik açık tehdit oluşturacak olası gelişmelere seyirci kalmayacağını birçok kez açıklamıştı.

Esed'den terör örgütü PYD/YPG'ye özerklik vizesi! ile ilgili etiketler Esed YPG PYD özeklik
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.