Esed'den Putin'e 30 bin savaşçı desteği! Her askere 2 bin dolar maaş sözü verildi

Suriye'yi iç savaşa sürükleyen Beşar Esad, Ukrayna'yı işgal etmeye çalışan Rusya'ya da savaşçı gönderiyor. Putin'in Suriye'den gelecek olan her asker için 2 bin dolar maaş sözü verdiği iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün Güvenlik Konseyi toplantısında, "Çoğu Orta Doğu'dan 16 bin gönüllü Ukrayna'da savaşmak için başvurdu" demişti.

Bunun üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de bu "Orta Doğulu gönüllüleri" kabul etmeye yeşil ışık yakarak, savaşçıların Ukrayna'daki savaşa dahil edilmesi için talimat vermişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya'nın DEAŞ'lı teröristleri Ukrayna'ya getirerek bu ülkede "Suriye senaryosu"nu hayata geçirmeyi amaçladığını belirtmişti.

10 BİNİ GİTTİ, 20 BİNİ HAZIR  BEKLİYOR

Türkiye gazetesinin haberine göre ise, Beşar Esad da Rus ordusuna destek amaçlı 30 bin kişilik güç gönderiyor. Bunlardan 10 binin Ukrayna'ya Ermenistan üzerinden gönderildiği, 20 binin ise bekletildiği, ihtiyaç durumunda hızlıca sevk edileceği belirtildi.

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı General Hasan Hamadi, Esad'ın gönderdiği savaşçılar arasında yağmacı Şebbiha milisleri ile birlikte Cumhuriyet muhafızlarının yer aldığını söyledi.

Putin'in her asker için 2.000 dolar maaş sözü verdiğini söyleyen Hamadi, komuta kademesine ise 7 bin dolar maaş ödeneceğini belirtti.

RUSYA'YA İLK DESTEK ESAD'DAN GELMİŞTİ

Putin önderliğinde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme planları yaptığı o dönemde dünyadan ilk destek Suriye'deki Esad rejiminden gelmiş, Putin'in Donetsk ve Luhansk'ı cumhuriyet olarak tanıma kararına da arka çıkmıştı.

 

Esed'den Putin'e 30 bin savaşçı desteği! Her askere 2 bin dolar maaş sözü verildi ile ilgili etiketler Rusya Putin Esed Savaşçı Rusya Ukrayna savaşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.