Esed, Türkiye'ye karşı YPG'ye yardım edecek mi?

Terör örgütü YPG’nin Esed rejimine, ülkenin sınırlarını ve topraklarını Türkiye'ye karşı koruma çağrısını değerlendiren Rus uzman Dolgov, TSK’nın yeni operasyon düzenlemesi halinde Şam’ın YPG’ye yardım etmeyeceğini belirtti.

Sputnik'in haberine göre; Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü Arap ve İslam Araştırmaları Merkezi'nden Boris Dolgov, yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı,

"ABD, YPG'ye destek veriyor ve onların kontrolündeki topraklarda askeri üslerini kuruyor.''

"ABD ASLINDA YPG ELİYLE SURİYE'Yİ PARÇALIYOR"
''Bu topraklarda yerel yönetimler oluşturuluyor ve aslında ABD'nin öncülüğünde ve YPG birliklerinin eliyle Suriye'nin parçalanması yürütülüyor. Türkiye, YPG'ye karşı hareket ediyor çünkü kendi için risk olarak görüyor"

ESED YPG'Yİ "ABD'YE HİZMET EDEN BİR GÜÇ" OLARAK GÖRÜYOR
Esed rejiminin bu konuda YPG ile işbirliği yapacağına şüpheyle baktığını söyleyen Rus uzman, "Suriye hükümeti, bu YPG oluşumlarını, ABD'nin çıkarlarına hizmet eden güç olarak görüyor. Büyük ihtimalle gelişecek olan senaryo, Suriye hükümetinin bu oluşumlarla hiçbir ortak eyleme katılmayacağı yönünde olacak" yorumunda bulundu.

Esed, Türkiye'ye karşı YPG'ye yardım edecek mi? ile ilgili etiketler Esed YPG yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.