Eşcinsellik günah mıdır? Kur'an-ı Kerim Eşçinsellik hakkında ne diyor?

Eşcinsellik günah mıdır? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın eşcinsellik hakkında yaptığı açıklamalar son günlerin en çok konuşulan konusu oldu. Eşcinsellik, İslam dinine ve Kur'an-ı Kerim'e göre haram mıdır? sorusu müslümanların akıllarını meşgul ediyor. Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan da son dakika bir açıklama yapıldı. Peki eşcinsellik günah mıdır? Kur'an-ı Kerim eşcinsellik hakkında ne diyor? Detaylar haberimizde...

Eşcinsellik günah mıdır? Eşcinsellik, tarihin en eski konularından biri. Diyanet'in eşcinsellik hakkında yaptığı son açıklamalar sonrası Ankara Barosu'ndan konuyla ilgili açıklama yapılmış eşcinsellik gündeme oturmuştu. Son dakika Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan da yapılan eşcinselllik açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklamarına destek vermesi sonrası vatandaşlar eşcinsellik günah mıdır, Kur'an-ı Kerim eşcinsellik hakkında ne diyor sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar...


DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU'NDAN EŞCİNSELLİK AÇIKLAMASI!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma hutbesinde eşcinsellik ve zinanın haram olduğunu ifade etmiş, Ankara Barosu skandal bir açıklama ile Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ı hedef almıştı.

Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan eşcinsellik ve zina ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Kurul, Kur'an-ı Kerim'de zina ve eşcinselliğin kesinlikle haram olduğunu net bir şekilde duyurdu.

EŞCİNSELLİK GÜNAH MIDIR?

Kuruludan yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

Yüce Allah tarafından gönderilen bütün peygamberlerin toplumlarına tebliğ ettikleri mesajların ve son din olan İslâm'ın, Allah'ın indirdiği hakikatler çerçevesinde vazgeçilmez inanç esasları, ilkeleri, ibadetleri, sosyal hayatı düzenleyen normatif kuralları vardır. Esasen dini din yapan unsurlar da bunlardır. İslam, getirdiği ilahi hakikatlerle, insanlığın varoluşsal sorularına cevap veren, insan ve toplum hayatını en uygun biçimde düzenleyen, dünyayı insanlık onuruna yaraşır bir biçimde yaşanılır bir yer haline getirmeyi hedefleyen son hak dindir. İnsanlığın bu hedefe ulaşabilmesi için İslam; hayatı, vicdanı, nesli, aklı, malı ve çevreyi korumak ve bunlara yönelen tehditleri bertaraf etmek için temel kurallar getirmiş ve müntesiplerinden bu kurallara tam bir duyarlılıkla uymalarını istemiştir. Gayrimeşru cinsel ilişkilerin her türü ve biçimini günah sayıp yasaklamak da söz konusu ilke ve kurallar çerçevesinde bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, Kur'an-ı Kerim'den önceki kutsal kitaplar olan Tevrat ve İncil'de de aynen vurgulanmıştır.

Eşcinsellik günah mıdır? Kur'an-ı Kerim Eşçinsellik hakkında ne diyor?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ EŞCİNSELLİK İÇİN NE DEDİ?

"İslam Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor"


Erbaş, İslam'ın eşcinselliği lanetlediğine değinerek, "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim." ifadelerini kullandı.

Eşcinsellik günah mıdır? Kur'an-ı Kerim Eşçinsellik hakkında ne diyor? ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet TV Diyanet Ali Erbaş eşcinsellik günah mıdır eşcinsellik haram mı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.