Eşcinseller ve muhafazakarlar aynı gün yürüdü!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ilk LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde binlerce kişi keskin nişancı birliklerin de yer aldığı olağanüstü güvenlik önlemleri eşliğinde yürüdü. Aynı gün bazı muhafazakar Müslüman gruplar da eş zamanlı Onur Yürüyüşü karşıtı yürüyüş düzenledi.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ilk LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nde binlerce kişi keskin nişancı birliklerin de yer aldığı olağanüstü güvenlik önlemleri eşliğinde yürüdü. Bazı muhafazakar Müslüman gruplar eş zamanlı Onur Yürüyüşü karşıtı yürüyüş düzenledi.

POLİS ÖNLEM ALDI

LGBTİ+ bireylere karşı seslerin sıklıkla yükseldiği ülkede Saraybosna Onur Yürüyüşü'nün güvenliğini sağlamak için binden fazla polis hazır bulundu. 

Euronews Türkçe’den Gizem Sade’nin haberine göre; Bosna, Balkan ülkeleri arasında onur yürüyüşünün düzenlendiği son ülke oldu. Bu yılki yürüyüş Bosna için bir ilk ve Avrupa Birliği'ne girmek için adımlar atan ülke için azınlık haklarına hoşgörü testi olarak görüldü.
Avrupa Birliği diplomatları ve Amerika Birleşik Devletleri'nin eşcinsel Bosna Büyükelçisi de LGBTİ+ bireyleri desteklemek için yürüyüşe katıldı.

Eşcinseller ve muhafazakarlar aynı gün yürüdü!

Bosna'daki bütün dini toplulukların liderleri ise onur yürüyüşünü kınadı ancak takipçilerine şiddete başvurmama çağrısı yaptı.

Eşcinseller ve muhafazakarlar aynı gün yürüdü! ile ilgili etiketler Bosna Hersek LGBTİ+
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.