Eşcinseller de rahatsız! LGBT bireyden "Kürdistan" sloganına itiraz!

Beyoğlu'nda gerçekleşen LGBT yürüyüşünün yankıları sürüyor... Bir yandan "Onur Haftası" çerçevesinde gerçekleştirilmek istenen eyleme polis müdahalesinin sertliği tartışılırken, diğer yandan LGBT bireyler atılan "Kürdistan" sloganları konusunda derin bir anlaşmazlık yaşıyor!

Dünya genelinde çeşitli etkinliklerle gündeme gelen LGBT Onur Haftası Türkiye'de gerginliğe neden oldu.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde farklı noktalarda bir araya gelen ve yasa dışı yürüyüş yapmak isteyen LGBT grupların eylemine polis izin vermedi. Mis Sokak üzerinde LGBT bayrakları açarak slogan atan eylemcilere, polis zaman zaman sert müdahale etti, bazı göstericiler gözaltına alındı. Eylemciler Tünel Meydanı'nda bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. LGBT bireyler tarafından seslendirilen "Kürdistan vardır lubunyalar (eşcinseller) vardır" sloganı ise tepkilere neden oldu.

Eşcinseller de rahatsız! LGBT bireyden "Kürdistan" sloganına itiraz!

EYLEME KATILAN LGBT BİREYDEN O SLOGANA İTİRAZ!

"Onur Haftası" etkinliklerine katılan isimlerden biri olduğunu belirten eşcinsel bir vatandaş "Kürdistan" sloganı ile LGBT hak ve özgürlük arayışının ne gibi bir alakası olduğunu sorguladı.

Söylemi "bölücülük" olarak yorumlayan ve eleştiren "Esefsuyedek" isimli TikTok kullanıcısı "Zaten ötekileştirildiğimiz dünyada Kürdistan vardır sloganı ne Alaka?" diye sordu.

LGBT eylemcisi video mesajında şu ifadeleri kullandı; "Ben LGBT birey olarak Taksim İstiklal Caddesi'ne sadece LGBT bireyler için gittim kusuara bakmayın. Zaten ötekileştirildiğimiz bir dünyada bu LGBT arkadaşlarıma soruyorum "Kürdistan vardır" sloganı ne alaka?

Ben, LGBT için benden sonraki insanlar için gidiyorum sizin attığınız sloganlara bakın ya.."

Eşcinseller de rahatsız! LGBT bireyden "Kürdistan" sloganına itiraz! ile ilgili etiketler Taksim Eylem LGBT slogan Kürdistan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.